Politika

Deutsch Tamás: Ha engem kizárnak, a következő percben a többi Fidesz-KDNP-s képviselő is felállt volna a Néppártból

nyugatifeny.hu

Szerinte a Fidesz nem tervez semmiféle szélsőjobboldali frakcióhoz sem csatlakozni.






Nem tartja súlyos büntetésnek Deutsch Tamás, hogy az Európai Néppárt megvonta tőle a felszólalási jogát és visszahívták minden pozíciójából.

 

Deutsch a Magyar Nemzetnek arról is beszélt, hogyha a Néppárt kizárta volna őt, akkor “a következő percben” a további 12 fideszes és KDNP-s képviselő is kilép a frakcióból, a Fidesz pedig elhagyta volna a pártcsaládot.

 

A lap arról is kérdezte a politikust, hogy van-e a Fidesznek B-terve arra az esetre, ha valami miatt mégis kilépnének a Néppártból. Deutsch tagadta, hogy tervben volna, hogy a párt valamely szélsőjobboldali frakcióhoz csatlakozzon, hiszen

„a Fidesz az Európai Néppártban van. Mi a természetes politikai családunknak tekintjük a Wilfried Martens és Helmut Kohl nevével fémjelzett, és az általuk a gyakorlatban is képviselt értékeket zászlajára tűző néppártot.”

 

Deutsch szerint a politikai és jogi garanciák maximumát sikerült elérni a vétó visszavonásával, annak ellenére, hogy az Európai Bíróság felülvizsgálatának meggyorsításával a jogállamisági mechanizmus még a 2022-es választások előtt életbe léphet.

 






A képviselő kizárását azután kezdeményezték a néppárti politikusok, miután Manfred Weber frakcióvezető a magyar vétóhoz kapcsolódó felszólalását gestapós és ÁVH-s módszernek nevezte.

 

Deutsch később többször is bocsánatot kért a kijelentésért, ám ezzel nem tudta elkerülni a büntetést.

(Magyar Nemzet nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top