Politika

Disznóság! Ezzel alázza meg Matolcsy a magyarokat!

Pestibulvar.hu

A koronavírus-járvány szinte a gazdaság minden szektorát sújtotta, egyes ágazatokat szinte a megszűnés határára sodort, addig vannak akik ebből semmit sem éreznek, és úgy tesznek, mintha ez a karácsony is olyan lenne mint a többi. Matolcsy György jegybankelnök erre rátett még egy lapáttal.

 






Matolcsy mintha mi sem történt volna, folytatja az eddig megszokott módon a karácsonyi jutalmak kiosztását az MNB-ben, majdnem ezer dolgozó kap jelentős jutalmat az adófizetők pénzéből.

A CSAKNEM FÉLMILLIÓS JUTALMAKAT

azzal indokolják, hogy “Az MNB az elmúlt éveket folyamatosan pozitív eredménnyel zárta, így az MNB működése nemhogy nem jelent terhet a költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek, hanem 2020-ban már rekordméretű, 250 milliárd forint osztalékot is fizetett. Az MNB a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalók részére kifizetett jutalmat tehát a gazdaságos működéséből fakadó eredményéből biztosította.”

 

Csakhogy Matolcsi azt felejti el, hogy a jegybank nem egy kereskedelmi bank, aminek nyereséget kell termelnie, hanem többek között a forint árfolyama felett kellene őrködnie, de pont ezt nem tette meg, a nyeresége a forint értékének a romlásából fakad, így

A 360 FORINTOS EURÓVAL MI FIZETJÜK MEG AZT A JUTALMAT, AMIT MOST KIOSZTANAK!

 

Azt a hazugságot pedig senki ne higgye el, hogy csak azokat sújtja az árfolyam, akik külföldre mennek nyaralni, mert az élelmiszer árakban -amik igencsak meglódultak idén- mindannyian fizetjük ennek az árát.






 

Amikor Orbán Viktor a koronavírusra tekintettel szolidaritást kér a parlamenti pártoktól és elvonja az állami támogatás jó részét, amikor szolidaritást kér az önkormányzatoktól és elvonja a bevételeik nagyrészét, akkor nem ártana, ha a saját házatáján is söprögetne egy kicsit.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top