Politika

Deutschot majdnem kizárták azért, amit most Orbán mondott

Forrás: Orbán Viktor / Facebook

Deutsch Tamást nemrégiben majdnem kizárták az Európai Néppárt frakciójából azért, mert náci és kommunista módszerekhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egy megjegyzését, amit a jogállamisági kritérium védelmében tett.






 

Bár a fideszes politikust végül nem zárták ki, csak a párton belüli jogaitól fosztották meg, Weber leszögezte: ha sor kerül még egy hasonló provokációra, nemcsak őt, de akár az egész Fidesz-frakciót kizárhatják a pártból.

 

Az ultimátum szemlátomást nem nagyon hathatta meg Orbán Viktort, vasárnap ugyanis a német Welt am Sonntagnak adott interjújában gyakorlatilag megismételte Deutsch korábbi kijelentését. Mint fogalmazott:

“MÁR NEM SOK HIÁNYZIK AHHOZ, HOGY BRÜSSZEL OLYAN AUTOKRATIKUS KÖZPONTTÁ VÁLJON, MINT AMILYEN MOSZKVA VOLT A KOMMUNIZMUS IDEJÉN.”

 

Orbán szerint egykor a moszkvai központi bizottság szabta meg az ideológiai irányvonalat, és most Vera Jourová egy hasonló, egyértelmű jogi definíció és mindenki számára érvényes objektív kritériumok nélküli ellenőrző hatóságot akart bevezetni a jogállamisági mechanizmussal.

 

Elmondta: a korrupció Magyarországon semmivel sem elterjedtebb, mint Ausztriában, Franciaországban vagy Németországban.

”NE FELEDKEZZÜNK MEG AZ ÓKORI GÖRÖGÖK DEMOKRÁCIÁRÓL VALLOTT KÉT ALAPELVÉRŐL: A DEMOKRÁCIA A RÉSZVÉTEL MELLETT A JÓ KORMÁNYZÁSRÓL IS SZÓL. EZT CSINÁLJUK MI MAGYARORSZÁGON”

– fogalmazott.






 

Hogy a Deutschcsal való párhuzam teljes legyen, Orbán az interjúban Manfred Webert is sértegetni kezdte. Elmondta, hogy tavaly, az EP-választás előtt támogatásáról biztosította a német politikust az Európai Bizottság elnöki pozíciójára, ő azonban két nappal később kijelentette, hogy nem akarja a magyarok szavazataival megszerezni a tisztséget.

“ITT MINDENKI AZT KÉRDEZTE: MIFÉLE EMBER AZ ILYEN? MÁSODRANGÚ EURÓPAIAKNAK TART BENNÜNKET? EZ AZ ÜGY NEM RÓLAM SZÓLT, HANEM A MAGYAR NÉP SÉRTEGETÉSÉRŐL. ELVESZTETTÜK A BIZALMAT BENNE”

– magyarázta Orbán.

 

A probléma szerinte nem a Fidesszel, hanem az EPP-vel van, Weber ugyanis ugyanolyan koalíciót akar Brüsszelben, mint Berlinben, ahol a kereszténydemokraták a szociáldemokratákkal kormányoznak. Ez szerinte azzal jár, hogy “hamarosan nem lehet majd megkülönböztetni egymástól a konzervatívokat és a szocialistákat”.

 “NEM MI HAGYJUK EL AZ EPP-T, HANEM ŐK MINKET”

– vélte a miniszterelnök, kiemelve, hogy a pártcsaládnak szerinte meg kellene őriznie “keresztény-konzervatív jellegét”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top