Politika

Túl szép volt, hogy igaz legyen: Szijjártó Péter bejelentést tett az oltásokról, ennek nem fogunk örülni

Kép forrása: MTI

Mit várnánk el az Európai Unió tagállamaként? Európai színvonalú, vagy legalábbis annak keretei között működő egészségügyi szolgáltatásokat, beleértve a járványhelyzetben gyártott és engedélyeztetett oltásokat is. Természetesen a kormányunk nem bír az EU-val közösséget vállalni semmiben, mert más érdekek szerint cselekszik.





Szijjártó Péter szerint reális, hogy idén két forrásból is érkezhet koronavírus elleni oltóanyag Magyarországra: a két ünnep között az Európai Unió által lekötött vakcinák első részletei jöhetnek, de rövid időn belül Kínából is kaphatunk, ha az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakemberei biztonságosnak és használhatónak ítélik azokat – írja az ATV.

“Az Európai Unióból azt az értesítést kaptuk, hogy a nemzeti engedélyezési jogkörrel rendelkező hatóságok álljanak készen, mert az év vége előtt, praktikusan a két ünnep között megszülethet az a jóváhagyó döntés, amely a Pfizer és a Biontech vakcinájára vonatkozik”

– mondta Szijjártó Orbán Viktor reggeli interjújában tett kijelentéséről, ami szerint december 27-28-án megkezdődik az oltás Magyarországon.





Az így is bizonytalan magyarokat, akik félnek az oltások mellékhatásától, most a kínai vakcina behozatalával mennyire teszi kevésbé szkeptikussá a kormány? Túl szép volt, hogy igaz legyen, hogy európai megoldásokat találjunk.

Szijjártó elmondta, ő maga beoltatja magát, de csak a sor végén, ugyanis lesz megállapított oltási sorrend, és mivel ő nemrég gyógyult fel a vírusból, még az is lehet, hogy a végére kerül.

Nem értjük, hogy a külügyminiszter miért akarja ráerőszakolni a magyarokra a keleti vakcinákat, mikor a közvélemény-kutatások alapján csupán a megkérdezettek pár százaléka fogadja el a kínai, esetleg orosz oltásokat…

(az engedélyezett vakcinák minőségét nem vitatjuk, nem kívánunk az oltások beadatása ellen hangolni senkit! – a szerk.)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top