Politika

Magyarok százezreinek nincs munkája, de a Szijjártót nyaraltató nertársnak jutott 270 milliárdnyi megrendelés

zsurpubi.hu

A Szijjártó Pétert 6 milliárd forintos Lady MRD nevezetű luxusjachtján nyaraltató Szíjj Lászlónak megéri bérbe/kölcsönadnia a járgányát a magyar külügyminiszternek: szeptemberben egy 92 milliárd forintos állami megbízást nyert el, most karácsonyra 270 milliárdnyi megrendelést kapott.






 

hvg.hu ír róla, hogy a Magyar Közút egészen 2024-ig biztosíthat munkát Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak. Az állami cég az ország 6 régiójában 393,699 milliárd forint összeértékben tervez költeni útfelújításokra. A munkákra az egyes régiónkban külön írtak ki egy-egy nagy közbeszerzést, a hatból négyen a Duna Aszfalt is befutó lett:

  • Az Észak-Alföldi régió nyertesei: Duna Aszfalt Zrt., KE-VÍZ21 Zrt., Zemplénkő Kft., Strabag Kft. – 62,163 milliárd forint
  • A Dél-Alföldi régió nyertesei: Duna Aszfalt Zrt., Strabag Kft., Soltút Kft. – 62,163 milliárd forint
  • A Közép-Dunántúli, Közép-Magyarországi régió nyertesei: Duna Aszfalt Zrt., Colas Zrt., Soltút Kft. – 82,884 milliárd forint
  • A Nyugat-Dunántúli régió nyertesei: Duna Aszfalt Zrt., Strabag Kft., Colas Zrt. – 62,163 milliárd forint
  • Az Észak-Magyarországi régió nyertesei: Colas Zrt., Swietelsky Kft., HE-DO Kft. – 62,163 milliárd forint
  • A Dél-Dunántúli régió nyertesei: Strabag Kft., EuroAszfalt Kft., Soltút Kft. – 62,163 milliárd forint
Vagyis, a Duna Aszfalt által elnyert területeken a tenderek becsült értéke összesen mintegy 269,373 milliárd forint. A közbeszerzés által lefedett időszak 2020–2024.

 






Szijjártó Péter ugyebár korábban beletolta az adófizetők arcába, hogy az ő igazságérzetét sérti (!!!), hogy a magyar embereket érdekli, hogy hogyan és miért kerül az ő pénzükkel közbeszerzéseken kitömött oligarcha luxusjárműjére egy magyar kormánytag. Mint ahogy az is érdekelte őket annak idején, hogy hogyan és miért röpköd a magyar miniszterelnök Garancsi István luxusrepülőjével focimeccsekre.

Akkor Orbán azt mondta: mindenkinek kuss a neve, ő 30 éve is így utazott, most is így utazik, és ezután is így fog. Szijjártó Péter hasonló logika mentén közölte: mindenkinek kuss a neve, az, hogy ő hol, s miként nyaral, az az ő magánügye. Polt Péter pedig helyeselt. Úgyhogy Szíjj Lászlóhoz továbbra is csorognak a százmilliárdok, miközben Orbán Viktor épp a világ legkorruptabb emberével szállt szembe miattunk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top