Politika

Török Gábor: Gyurcsány Ferenc rehabilitációja nélkül nincs esélye a kormányváltásnak

nyugatifeny.hu

Zuhant a Fidesz bizalmi indexe.






Jó oka van az aggodalomra a Fidesznek — mondta Török Gábor Népszavának adott interjújában.

 

A politológus szerint az elmúlt évtizedekben az emberek kormányokba vetett bizalma a gazdasági helyzettől függött; jelen esetben nem teljesen egyértelmű, hogy van-e a gazdasági visszaesés és a Fidesz iránti bizalmi indexe között összefüggés, de az biztos, hogy

az egységesülő ellenzék 2022-ben teljesen más lesz, mint az előző három.

 

Török szerint a járványkommunikáció sem volt jól kigondolva, de jelenleg a járványnál sokkal nagyobb gondok is vannak. A kormánypárt túlzottan magabiztosság vált az elmúlt években, kommunikációja pedig egysíkúvá és kiszámíthatóvá vált, ez még saját szavazóikban is közönyt idéz elő.

 






Az elmúlt időszakban világossá vált az is, hogy a napi ügyeket a Fidesz nem igazán tudja kézben tartani, inkább csak elszenvedi azokat: ilyen volt például a Szájer- vagy a Deutsch-ügy.

A Szájer-botrány hatása brutális volt Török szerint, itt már csak a kármentésben bízhat a kormánypárt, a párt belvilágában is mély sebeket ütött az ügy.

 

Ezentúl a “genderezés” is másként fog fog hatni a fideszesek szájából, még a saját szavazóik számára is. Azt, hogy Orbán lassan elszigeteli magát az EU-ban, tíz éve mondják, de még sosem következett be.

 

” Orbán Viktor szempontjából veszélyhelyzet állt elő az európai politikában, ezt pedig ideiglenesen sikerült elhárítania. Mindezt olyan eszközökkel tette, amelyek számára is veszélyesek. Pillanatnyilag nem került sem jobb, sem rosszabb helyzetbe.” — mondta.

 

Gyurcsány Ferencről azt mondja Török Gábor: az ellenzéki együttműködés szürke eminenciása szeretne lenni, és a dolgok neki kedvezően alakulnak.

A DK jelenleg az ellenzék legerősebb pártja, a többi párt támogatottsága pedig nem látszik emelkedni.

 

“Gyurcsány Ferenc rehabilitációja nélkül jelenleg nincs esélye a kormányváltásnak, ezt egyértelműen ki lehet jelenteni.” — tette hozzá.

 






Karácsony Gergellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy ha a főpolgármester be is lép a 2022-es választási arénába, legfeljebb arra lehet esélye, hogy Gyurcsánnyal társbérletben irányítsa az ellenzéket. Nem tartja kizártnak azt sem, hogy a Momentum még állít egy jelöltet az előválasztáson.

 

A Fideszről és a kormányról Török Gábor általánosságban azt mondta:

itt nem egy rendszerről, sokkal inkább személyes hatalmi kérdésekről beszélhetünk.

 

Ez a fajta hatalom nem örökíthető, mert Orbán személyéhez kötődik.

(Népszava nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top