Politika

Indoklás nélkül kirúgta a dunaújvárosi miniszteri biztosát Orbán Viktor

(Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos)

Mi történt?






Indoklás nélkül visszavonta Galambos Dénes volt fideszes parlamenti képviselő miniszterelnöki biztosi kinevezését Orbán Viktor miniszterelnök – derült ki a szerda este megjelent Magyar Közlönyből. Galambos kinevezése 2020. december 31-i hatállyal ér véget.

 

Az egykori fideszes képviselőt még 2018-ban nevezte ki Orbán Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosává. Galambos egyik feladata az volt, hogy a térségben működő iparvállalatok működésével és fejlesztésével összefüggésben

lebonyolítsa a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetéseket.

 

Dunaújvárosban működik többek közt az orosz tulajdonosi háttérrel rendelkező Dunaferr iparvállalat, ahol jelenleg is forrnak az indulatok, miután a dolgozók október óta nem kapták meg a teljes bérüket. A vasmű decemberben sem tudta teljesíteni a bérkifizetéseket,

a dolgozóknak ezzel sorozatban harmadik hónapban 200 ezer forintot fizetett ki időben a havi bérekből, a fennmaradó részt a két ünnep közti időszakra ígérte.

 






December elején pedig az orosz vezetés azonnali hatállyal menesztette a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetőit, akiket másnap be sem engedtek a gyár területére, annak ellenére, hogy erre törvény biztosította joguk lett volna. A szakszervezeti vezetők ezért később bejelentették, hogy bírósághoz fordulnak a Dunaferrnél kialakult “kemény és példátlan helyzet” miatt.

 

(Magyar Hang nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top