Politika

Mészáros Lőrinc családi cége tervezi a Nemzeti Orvosi Innovációs Központot

nyugatifeny.hu

Bejött az élet.


Tavaly novemberben indítottak közbeszerzési eljárást a Semmelweis Egyetem II. Sz. Patológiai Intézet Nemzeti Orvosi Innovációs Képző Központ (NOIKK) megvalósíthatósági tanulmányának, illetve az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációjának elkészítésére.

 

24.hu kiderítette, hogy kik foghatnak hozzá a munkához: a Fejér B.Á.L. Zrt.-n keresztül Mészáros Lőrinc és gyerekeinek érdekeltségében lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint az Optimum Term Kft..

 

A cégek már alá is írták a

548,1 millió forint áfás

ellenértékről szóló szerződést a beruházást lebonyolító BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-vel.

 

A megbízás teljesítésében több alvállalkozó is segíti a szerencsés nyerteseket. A különböző cégek mellett erőforrásnyújtóként és alvállalkozóként is feltüntették Dr. Kiss Andrást, a II. Sz. Patológiai Intézet vezetőjét.

 

A 24.hu összeférhetetlenséget feszegető kérdésére a Semmelweis Egyetem azt a választ küldte, hogy Dr. Kiss Andrást a „Nemzeti Orvosi Innovációs Képző Központ (NOIKK) megvalósításához szükséges folyamathoz kérték fel orvosszakértőnek”.


 

Hozzátették: a BMSK Zrt. által megvalósuló pályáztatási folyamatban az igazgató nem vett részt, a nyertes cégeknek és azok alvállalkozóinak korábban nem dolgozott.

 

Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos, illetve gyerekeinek közös cége, a fiatalabb Mészárosokra utal a cég neve is: a tulajdonos Mészáros BeatrixMészáros Ágnes (aki házasságkötése óta a Homlok-Mészáros Ágnes nevet viseli) és ifj. Mészáros Lőrinc.

Mészáros Lőrinc gyerekei, a Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonosai: ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix.. Fotó forrása:: feol.hu

A céget 2015-ben alapították, de a forgalma 2019-ben már meghaladta a 17 milliárd forintot. A Fejér B.Á.L. eredetileg a Mészáros-gyerekek cége volt, édesapjuk csak 2019-ben, egy érdekes megoldással szállt be a közbeszerzéseken rendkívüli sikereket elérő vállalkozásba: 10,6 százalékos a részesedést vásárolt, de úgy, hogy az osztalék fele hozzá kerül.

(via 24.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top