Politika

Norvégia figyelmeztet, miután 23 idős ember meghalt a koronavírus elleni oltás beadása után

Kép forrása: AFP

Norvégia figyelmeztetett, hogy a koronavírus elleni védőoltás túl kockázatos lehet a 80 évnél idősebb és gyógyíthatatlan beteg emberek számára, ugyanis az országban huszonhárman elhunytak nem sokkal azután, hogy megkapták az oltóanyag első dózisát, írja a Bloomberg.





A norvég gyógyszerügynökség tájékoztatása szerint 13, az oltás beadása elhunyt boncolását végezték el eddig, és az eredmények arra utalnak, hogy a jellemző mellékhatások okozták az idős, rendkívül gyenge immunrendszerű emberek halálát.

A norvég közegészségügyi intézet közölte:

A legsebezhetőbbek számára még a legenyhébb mellékhatások is súlyos következményekkel járhatnak. Akiknek csak nagyon kevés idejük van már hátra, a vakcina előnyei marginálisak lehetnek.

Mindegyik áldozat elmúlt már 80 éves, többen a 90. életévüket is betöltötték már. Jellemzően láz és elgyengülés jelentkezett náluk tünetként haláluk előtt.

Steinar Madsen, az intézet igazgatója hozzátette, ezek az esetek ritkák, hiszen több ezer sebezhető és idős embert oltottak már be, akiknek nem lett baja, ugyanakkor véleményük szerint át kell gondolni, hogy a legveszélyeztettebbek megkapják-e az oltást.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top