Politika

Deutsch Tamás: Már az európai baloldal is Magyarországot dicséri a sikeres járványügyi védekezés miatt

nyugatifeny.hu

Szerinte ez az igazi pálfordulás.






Beszámoltunk róla, hogy hétfő délután Orbán Viktor a Karmelita kolostorban találkozott a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselőivel azért, hogy az “előttük álló legfontosabb Európai kihívásokról” tárgyaljanak.

 

Deutsch Tamás fideszes képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában most részletesebben is beszámolt arról, hogy mi hangzott el a hétfői tárgyaláson és melyek azok az európai kihívások, amelyekre Orbán és vele együtt a fideszes EP-képviselők készülnek.

 

Így kiderült, hogy a megbeszélésen szó volt

a koronavírus-járvány leküzdéséről, a magyarországi és az uniós baloldalnak az országot támadó magatartásáról, a migrációs nyomásról, a brüsszeli források elosztásáról és a Fidesz néppárti jövőjéről.

 

Deutsch közölte: elsőként arról beszéltek, fontos lenne, hogy az Európai Parlament hozza meg azokat az uniós döntéseket, amelyekkel segíteni tudja a tagállamok küzdelmét a koronavírus-járvánnyal szemben.






 

Megállapították, hogy változás tapasztalható a Magyarországról alkotott európai véleményekben. Tavasszal a magyarországi és az európai baloldal “versenyt futott abban, hogy ki tudja nagyobb hazugságokon keresztül gyalázni Magyarországot, a magyar kormányt”.

 

Ám Deutsch szerint örvendetes, hogy ősszel, a pandémia második hulláma idején “ebben a gyalázkodásban Európa hangja elhalkult”.

 

Azt mondta:

ha a magyar járványügyi védekezésről véleményt formálnak, akkor az elismerő, pozitív. A magyarországi baloldal azonban “maradt a tavaszi állapotában”.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j7) fogadja a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőit Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. január 11-én. / Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Tárgyaltak a bevándorlásról is – mondta a fideszes EP-képviselő, hangoztatva, hogy bár a járvány miatt erről kevesebb szó esik, óriási a migrációs nyomás.

 

A következő hónapok egyik fontos uniós döntéshozatali témája lesz az úgynevezett új migrációs csomag, “és bizony egymásnak feszülnek az álláspontok” – emelte ki.

 

Az európai, ennek részeként a magyar baloldal azt mondja, hogy “eljött az idő a Soros-terv megvalósítására, és van egy józan hang – amelyet elsősorban Közép-Európa országai képviselnek -, amely szerint az uniónak meg kell védenie a külső határait”.

 

Álláspontjuk szerint nem meghívni kellene a kontinensre a migránsokat, hanem éppen ellenkezőleg, el kellene kezdeni a milliós nagyságrendben itt tartózkodó illegális bevándorlók kitoloncolását.






 

Elmondta: arról is beszéltek, hogy a polgárok bevonásával eszmecsere kezdődik az unión belül az EU jövőjét érintő sorskérdésekről.

 

Arra a kérdésre, hogy az Európai Néppártban folytatja-e a Fidesz, az EP-képviselő úgy felelt: a leghatározottabban azt akarják, hogy ne folytatódjon a tétlenkedés. Nincs értelme annak az időhúzó taktikának, amelyet az Európai Néppárt lassan két éve követ – jegyezte meg.

 

Reményeik szerint lendületet ad majd a “befagyott helyzet” megoldásának, hogy szombaton új elnököt választott a legnagyobb néppárti tagpárt, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Fontos lenne dűlőre jutni abban, hogy együtt haladnak-e tovább, vagy elválnak az útjaik – vélekedett Deutsch Tamás.

 

Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Néppárt néhány napja jelentette be, azzal a céllal hozott létre munkacsoportot, hogy megvizsgálják a teljes Fidesz-képviselőcsoport kizárásának jogi lehetőségét.

 

A testület ahhoz készít javaslatot, hogy a frakcióból ne csak személyeket, hanem egyidejűleg egy teljes képviselőcsoportot is ki lehessen zárni. Azt is tervezik, hogy a jövőben ne kelljen kétharmados többség a döntéshez, hanem elég legyen pusztán az abszolút többség — a képviselők 50%-a a döntésekhez.

(MTI/Nyugati Fény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top