Politika

Szijjártó Péter elárulta, ki képviseli Magyarországot Joe Biden beiktatásán

nyugatifeny.hu

Senki.






“Kormányzati meghívó nem érkezett” — válaszolta Szijjártó Péter az ATV-nek egy hétfői sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy ki képviseli majd Magyarországon Joe Biden beiktatásán két nap múlva.

 

A külügyminiszter azt mondta, ismert, hogy a capitoliumi események miatt a beiktatása szokásosnál visszafogottabb lesz.

 

“Ami az Egyesült Államok elnökének a beiktatását illeti, kormányzati meghívó nem érkezett. Ha jól értesültünk, akkor az ismert körülmények miatt a szokásosnál visszafogottabb rendezvényt kívánnak tartani” — mondta Szijjártó szűkszavúan.

 

Elmondása szerint abban vagyunk érdekeltek, hogy az USA következő elnöke sikeres legyen, továbbá, hogy az előző négy évhez hasonlóan jó kétoldalú kapcsolatrendszert tudjunk kialakítani.






 

Négy évvel ezelőtt Donald Trump beiktatásán Sorin Grindeanu román miniszterelnök és Liviu Dragnea, a parlament elnöke, egyben szociáldemokrata pártelnök is részt vett, Orbán Viktort azonban akkor is lefelejtették a meghívottak listájáról.

 

Az akkori beiktatásra 120 fő volt hivatalos.

(Atv nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top