Politika

DK: A kormány képtelen megszervezni az oltást az idősotthonokban (+videó)

nyugatifeny.hu

Egy szombathelyi intézményben kétszázan vártak oltásra, hiába.


Levélben fordult Müller Cecíliához a DK, mert a kormány még arra is képtelen, hogy az idősotthonokban megszervezze az oltást — mondta a Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese.

 

Gy. Németh Erzsébet keddi, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a fővárosi önkormányzat szombathelyi idősek otthonában közel kétszázan várták a vakcinát, de az oltás minden tájékoztatás és indoklás nélkül elmaradt.

 

A politikus szavai szerint a járvány kezdete óta mindenki tisztában van azzal, hogy milyen veszélyes a vírus az idősekre, “Orbánék aggodalma azonban kimerült a propagandaanyagokban”.

 

Hónapok lettek volna rá, hogy a kormány előkészítsen egy normális, áttekinthető oltási tervet, hogy felkészüljön arra, hogy legalább az idősotthonok lakói és dolgozói megkapják az oltást, de csak “a káosz és a kapkodás megy” — fogalmazott a DK alelnöke.

 

Belgiumban mindenki számára elérhető a hónapokra lebontott oltási terv, Szerbiában választani lehet a vakcinák között, Németországban és Olaszországban hónapokkal ezelőtt előkészítették a hivatalos oltópontokat — érvelt.


 

Magyarországon azonban még azt sem tudják megszervezni, hogy elegendő oltóanyag jusson a legveszélyeztetettebbeknek – mondta. Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig, akihez Gy. Németh már többször fordult lveélben, március óta “semmi mást nem csinál, mint egyfajta sajátos “Muppet Show” keretében előadja az intelmeit a hipós sonkáról, a nyunyókáról és az oltakozásról” — jelentette ki a főpolgármester-helyettes.

 

A párt felháborítónak tartja, hogy a kormány még arra is képtelen, hogy az idősotthonokba megfelelő számú vakcinát eljuttasson. A főpolgármester-helyettes jelezte Müller Cecíliának, hogy pontos és hiteles tájékoztatásra van szükség, nem pedig a pánikkormány kapkodására.

 

A teljes videót itt tudod megnézni:

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top