Politika

Ellenzék: A kormány ki akarja véreztetni az önkormányzatokat

24.hu
A pártok szerint legalább 100 milliárd forintot vesz el a Fidesz.





Az Orbán-kormány az önkormányzatok kivéreztetésére játszik, elvtelen és esztelen megszorításainak kárvallottja pedig több millió honfitársunk. A legalább százmilliárd forintos, önkényes és politikai indíttatású elvonásról az önkormányzatoknak kötelességük tájékoztatni a magyar embereket,

hívta fel a figyelmet közös közleményében a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd kedden. A hatpárti szövetség tiltakozik az ellen, hogy – mint írták – „az Orbán-kormány politikai büntetőhadjáratot folytat az önkormányzatok, köztük kiemelten Budapest ellen”.

 






A közleményben megjegyezték, hogy a kormány által az önkormányzatoktól elvett pénzt valójában a közszolgáltatásoktól veszik el, ráadásul „úgy, hogy csak az elmúlt hetekben több százmilliárd forintnyi közpénzből csinált magánvagyont alapítványok támogatásával, a saját hatalmi-gazdasági érdekeit finanszírozva”.

Számos példa mutatja, hogy az önkormányzatok szerte az országban sikeresebben védekeznek a járvány ellen, mint az Orbán-kormány; érzékenyebben, szolidárisabban kezelik a pandémiával együtt járó gazdasági válságot is. Orbán éppen ettől a cselekvőképességtől akarja megfosztani az erejükön felül védekező önkormányzatokat,

írták, hozzátéve, hogy a 2022-es kormányváltás után helyreállítják az önkormányzatiságot és a települések autonómiáját.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top