Politika

Rétvári Bence szerint a politizálás a férfiakra, az érzelmi élet a nőkre jellemző, ezért írják ezt a tankönyvek

nyugatifeny.hu

Újabb gyomros az egyenlőség nevében.


„A férfi politizál, a nő érzelmi életet él” – ez állt egy tizenegyedik osztályosoknak szóló nyelvtankönyv feladatsorában.

 

Az általános felháborodást keltett sztereotip tézisről Ungár Péter megkérdezte Kásler Miklóst. Az LMP képviselője arra volt kíváncsi, hogy vajon a feladat átment-e az Emberi Erőforrások Minisztériumának engedélyeztetési eljárásán,

és hogy helyesnek találja-e a miniszter, hogy a magyar diákokat arra tanítja egy tankönyv, hogy a politika, a gazdaság és az üzlet nem a lányok dolga, a család pedig nem a fiúké.

 

A miniszter válaszra sem méltatta a kérdést, Rétvári Bence viszont azt írta:

 

“Sem ez a feladat, sem bármelyik tankönyv nem tanítja azt, amit Ön ír, hogy a lányoknak nem dolguk a politika, a gazdaság és az üzlet, a fiúknak a család. Ezt egy szóval sem írja sehol.

Sehol nem beszél kizárólagosságról a feladat, csak jellemzőkről.”

 

Az államtitkár hozzáteszi,

a baloldal felült a “divatos gender expressre” és már azt is tagadják, hogy az anya nő, az apa férfi.

 


Rétvári szerint egyébként a kormány nem politizál az óvodákban és megengedi a választás szabadságát a kicsiknek, ellentétben a Gyurcsány-kormánnyal, akik már ott is tiltották, hogy a kisfiúk autózzanak, a lányok pedig babázzanak.

 

Az államtitkár ezzel a téves kiszólással arra akart utalni, hogy a Bajnai-kormány alatt beleírták az óvodai alapprogramba, hogy az óvoda “elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását”.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top