Politika

Varga Judit már a Gazdasági Versenyhivatalt uszítja rá a Facebook-ra

nyugatifeny.hu

Nem lennénk most Mark Zuckerberg helyében.


Rigó Csabával, a Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztetett Varga Judit a nemzetközi digitális vállalatok visszás kereskedelmi gyakorlatáról — jelentette be az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán kedden.

 

“Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy ezeknek az óriásvállalatoknak a magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik, hanem a tisztességes versenyt és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülését is veszélyeztetik” — fogalmazott Varga.

 

Közölte, hogy a GVH-val közösen kell a kormánynak biztosítania az átlátható és biztonságos piaci működést, és minden eszközzel fel kell lépni a “digitális károkozás” ellen.

 

Kiemelte, hogy a virtuális világban is fontosan az egyenlő versenyfeltételek, védelmezni kell a fogyasztói jogokat és szankcionálni kell az etikátlan piaci magatartást.

 

“Azzal a kérdéssel foglalkozunk a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülésén, hogy a vállalatok és a magyar emberek is megfelelő védelmet kapjanak a digitális károkozással szemben!” — zárta sorait.


 

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top