Politika

Felháborodott a KDNP-s képviselő, hogy még mindig sajtószabadság van!

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

A kormánypárti Vejkey Imre teljesen felháborodott, amiért a Népszava korábban közölni mert egy karikatúrát, amin Müller Cecília volt látható Jézussal. A KDNP-s politikust ez annyira mélyen érintette, hogy még bíróság elé is vitte a szerinte gyalázatos rajz ügyét.

 






Vejkey még áprilisban adott be keresetet a bíróságon, keresztény közösség megsértése miatt. Az ügyben most született ítélet, ami kimondta, hogy semmi törvénytelen és botrányos nincs egy lapban megjelent karikatúrában.

 

A KDNP-s politikus a megalázó vereség után, egyből elment a HírTV-be, hogy ott panaszolja el magát az ítélet kapcsán.

“TELJESEN FEL VAGYOK HÁBORODVA, (..) NEM LEHET SZABADON GYALÁZNI BENNÜNKET!”

– mondta Vejkey Imre a csatorna kedd esti műsorában a 444.hu közlése szerint.

A kormánypárti politikus szerint az ítéletnek nagyon rossz üzenete van.

“BORZASZTÓ ÜZENETE VAN, ÖSSZESZORUL MOST IS A TORKOM, HA ERRE GONDOLOK. ENNEK EGY OTROMBA TÁMADÁS ÜZENETE VAN.”

 

Bár Vejkey megemlíti, hogy az Alaptörvény védi a keresztény közösség emberi méltósághoz való jogát, és, hogy az első fokú bíróság ezt mégsem tartotta szem előtt. Azt azonban elfelejti hozzátenni a kormánypárti politikus, hogy egy ilyen jellegű rajz megjelenése bőven belefér még a sajtószabadságba és véleménynyilvánításba.

 

A beszélgetés során Földi-Kovács Andrea rákérdezett arra a szövegre is, mely a KDNP Facebook-oldalán olvasható, hogy valóban elhangzott-e a bíróságon, hogy “nem jogsértő, hanem kifejezetten jópofa” a rajz.






 

Az eldöntendő kérdésre Vejkey kitérő választ adott:

“ÉN ÚGY GONDOLOM, HOGY AZ HANGZOTT EL A BÍRÓSÁGON”.

 

A kormánypárti politikust az is kihozta a sodrából, hogy a bíróság őt meg se hallgatta az ügyben, pedig ő volt az, “aki fellépett a keresztény közösségi jogoknak a védelmében.”

 

Fordított helyzetben Vejkeyt nem zavarta, ha valaki nem mondhatta el a véleményét egy üggyel kapcsolatban. Ugyanis ő volt az, aki nem engedte felolvasni Szél Bernadettnek a nemváltást tiltó törvény elleni tiltakozók leveleit, mivel a KDNP-s képviselő szerint

“AZ, HOGY AZ ÉRINTETTEK HOGY LÁTJÁK, TELJESEN KÖZÖMBÖS.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top