Politika

A Facebook “megtörésére” készülhet a kormány – különös jegyzőkönyv látott napvilágot

Forrás: Facebook.com / Orbán Viktor

Úgy tűnik, ez az év a pandémián kívül főképpen már a 2022-es országgyűlési választásokról fog szólni. A Fidesz felmérte a csatateret, és látja a saját gyengeségeit, támogatottsága a fiatalok körében rekord alacsony, és van a médiának egy területe amit nem tud uralni száz százalékosan: ez pedig a közösségi média. Ezért támadásba lendültek.

 






A közösségi média sokszereplős, Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Tik-tok és sorolhatnánk tovább a különböző videós és chat alkalmazásokat. Ezek közül a Facebook a legnagyobb, és a választások szempontjából a legfontosabb szereplő. Magyarországon ez különösen így van, mivel a nyomtatott és online média, a televíziók és rádiók szinte száz százalékát letarolta a NER, egyedül ez a platform maradt meg az ellenzéki vélemények közvetítésére.

 

Varga Judit támadásba is lendült, nemrég azzal vádolta meg a Facebookot, hogy korlátozzák a keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket, neki pedig erről van saját tapsztalata is, mert egy posztja után szerinte csökkentették az oldal megjelenését, elérését.

 

Online-marketing és Social media szakértőkkel való beszélgetéseink során viszont az látszik körvonalazódni, hogy a Facebook több ezer tényezőn alapuló algoritmusa folyamatosan változik, az elérések mindig is hullámoznak, és nagyon népszerű és tartalmas posztnak kell annak lenni, amely a követőknek több mint tíz százalékát éri el. Arra, hogy miért is van ez így, nagyon egyszerű a válasz: a Facebook hirdetésekből él, így a több elérést meg kell fizetni.

A magán jellegű bejegyzéseknél pedig egyszerűen kezelhetetlen lenne a hírfolyam valamilyen szelekció nélkül. Ha van 700 ismerősünk, és mindegyikük csak egy posztot oszt meg naponta, akkor is 700 új bejegyzés jelenne meg a hírfolyamunkban. A szakértők így azt javasolják Varga Juditnak, hogy

VÁDASKODÁS HELYETT, PRÓBÁLJON MEG OLYAN TARTALMAKAT LÉTREHOZNI, AMELY NÉPSZERŰ,

tetszik az embereknek, és organikusan is nőni tud az olvasottságuk. Azt, hogy a kormányzat nem tudja megemészteni, hogy nincs hatalma a közösségi média felületei felett, nem bizonyítja jobban, mint az, hogy a napokban Kubatov Gábor pártigazgató azt nyilatkozta, hogy a egyetért a lengyelek Facebook-törvényével és azt gondolja, ha az a gyakorlatban működni fog,

AKKOR MAGYARORSZÁGON IS ALKALMAZNI FOGJÁK!

 






Komoly munka folyik a minisztériumokban arról, hogy miképpen is tudnák megrendszabályozni a tech-óriásokat. Digitális Szabadság Bizottság „Véleménynyilvánítás szabadsága érvényesülésének tapasztalatai az online térben” ülés jegyzőkönyvéből kiderül, hogy a Kúria döntésében kimondta, hogy

A FACEBOOK PROFIL FENNTARTÓJA IS FELELŐSSÉGGEL TARTOZIK A PROFILOLDALÁN MEGJELENŐ JOGSÉRTŐ TARTALMÚ KÖZLÉSEKÉRT.

 

Egy másik jegyzőkönyvből az derül ki, hogy felszólították a tanácskozáson jelenlévőket, hogy írásban küldjenek anyagot a közösségi médiában tapasztalt, véleménynyilvánítás szabadságát érintő korlátozó intézkedésekkel kapcsolatos jogalkalmazói tapasztalataikról.

 

Márpedig a Fidesz számára itt jön a lényeg, hiszen egyre inkább szűri a Facebook is az álhíreket, a megtévesztő információkat, a Twitter pedig még Trump valóságot nélkülöző posztjait is törölte. Ez pedig

IGAZI VESZÉLYT JELENT A FIDESZRE NÉZVE, HA A JÖVŐBEN NEM LEHET HAZUGSÁGOT TERJESZTENI A FACEBOOKON!

 

Ezért is hajlanak a lengyelmegoldás felé, amely perelhetővé tenné a szolgáltatókat, ha olyan posztokat törölnek a platformjukról, amely az ő szabályzatukkal ütközik, de a felhasználó ezt vitatja.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top