Politika

Közel 80 millió forintot kapott Pataky Attila cége

fuggetlennemzet.hu

A kiosztott támogatás ráadásul nem egy-két milliós volt, ennél lényegesen több landolt az érintetteknél.

A Szerencsejáték Zrt. havi bontásban publikálta, hogy támogatásosztással foglalkozó leányvállalata kiknek adott pénzt az elmúlt időszakban, illetve: a vonatkozó szerződések keretében pontosan milyen összegek kerültek a kedvezményezettekhez.

 

A Telex.hu több szerződést átnézve kiválogatott néhány érdekességet. Azt írják: márciusban például Pataky Attila cége, a P. Management Kft. jutott 78,7 millió forinthoz, a jobboldali Kommentár Alapítvány 40 milliót, egy kiskőrösi egyszemélyes cég, a Hazai Termék Kft. pedig két részletben kapott 15 milliót.

 

Az április Mészáros Lőrinc hónapja volt: ekkor egyedül a felcsúti milliárdos tulajdonában álló bodrogkeresztúri Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft. kapott támogatást, méghozzá 15 millió forintot.

 

Májusban az Élményliget nevű cégnek adtak 25 milliót. A vállalkozásban az Opten adatai szerint Deutsch Péter, Deutsch Tamás testvére is résztulajdonos.


Őszre fordulva is vannak érdekességek: októberben 20 milliót nyert például az ismert kormányzati, illetve kormányközeli személyiségeket felmutató Nők Magyarországért Klub, novemberben a nemzeti imareggelit szervező D.C. Magyarországi Alapítványnak adtak szintén 20 millió forintot. A Művészeti Szilícium Völgy Kft. ugyancsak 20 millió forinttal gazdagodott ekkor.

 

A Telex.hu szerint a támogatottak névsora alapján a következő konklúzió vonható le: több, a szélesebb közvélemény előtt teljesen ismeretlen, egyszemélyes kisvállalkozás is kapott pénzt, emellett néhány valódi eseménynek, sportszövetségnek, múzeumnak, továbbá kórháznak is jutott forrást.

 

A listán ugyanakkor ismert haszonélvezők is szerepelnek, többek közt Mészáros Lőrinc és Rogán Cecília. Róla a hvg.hu írta meg nemrég, hogy a hozzá köthető sporteseményekre 210 millió forintot adtak. Cikkünk elkészítése előtt levélben kértük ki az adatokat a közpénzből működő Szerencsejáték Service Zrt.-től, de kérdéseinkre nem válaszoltak. Egy nappal később viszont a honlapjukon nyilvánosságra hozták az összegeket. Ezeket nézte át most a Telex.hu is.

Forrás: hvg




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top