Politika

Matolcsy úgy tudja, Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Fotó: MTI/Soós Lajos

A járvány elleni harc sikeres volt 2020-ban, a gazdasági hadviselés azonban vegyes eredményt hozott – mesélte a Növekedés.hu oldalon hétfőn megjelent legújabb okoskodásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki szerint az állami beruházások növelésével jobban is teljesíthetett volna a magyar gazdaság.





HOGY A „SIKERES HARCRÓL” SZÓLTAK-E A MÁR TÖBB MINT 12 EZER HALÁLOS ÁLDOZATNAK IS, ARRA MATOLCSY NEM TÉRT KI.

 

Magyarázott ugyanakkor arról, hogy elmaradt a bravúr, nem tudtunk kanyarban előzni a múlt évben. A magyar gazdaság visszaesése a végleges adatok szerint az európai középmezőnyben lesz – írta a jegybank elnöke.

 

„Magyarország – modern értelemben véve – három háborút vívott 2020-ban. Politikai küzdelem folyik Európa jövőjéért, egészségügyi harcot vívunk a járvány ellen és hadat viselünk a gazdasági visszaeséssel szemben” – mesélte, utóbbi kapcsán megjegyezve: elérhettünk volna jobb teljesítményt, ha képesek lettünk volna ötödével emelni az állami beruházások szintjét, valamint az építőipari és különösen a lakásépítési teljesítményt.






 

A versenynek azonban nincs vége, sőt a java még hátravan. A kanyar hosszabb és a terep nehezebb, mint elsőre tűnt – magyarázott. Azonban, a tavalyi év „egyik legfontosabb eredménye, hogy sokkal többet tudunk az előzés körülményeiről, mint korábban”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top