Politika

Felkészültek-e a kormányablakok a több mint egymillió lejárt okmány megújítására?

fuggetlennemzet.hu

A Miniszterelnökség tavaly novemberben tájékoztatott arról, hogy a november 4-e után lejáró okmányok a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig még használhatók maradnak.






 

Az Index megkérdezte a tárcát: hány embert érint a halasztás, illetve felkészültek-e a kormányablakok arra, hogy a járványhelyzet és a plusz 60 nap letelte után fogadni tudják a lejárt okmánnyal rendelkező nagyszámú ügyfelet.

 

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda válaszában megismételte, hogy a jelenlegi veszélyhelyzet ideje alatt (a 2020. november 4. után) lejáró okmányok – beleértve a gépjármű forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényesség idejét – a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek maradnak.

 

Ugyanez a határidő vonatkozik azokra az igazolványokra is, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet idején, 2020. március 11. és július 3. között jártak le, de automatikusan meghosszabbodott az érvényességük.

 

A szabályozás kizárólag a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos okmányokra terjed ki






– szögezték le.

 

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda tájékoztatása szerint 2020. november 4. és 2021. január 25. között közel 1 150 000 darab lejárt okmányt (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél, forgalmi engedély) nem újítottak meg. Hozzátették: természetesen, egy állampolgárnak több (lejárt, de még meg nem hosszabbított) okmánya is lehet.

Forrás: index




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top