Politika

Orbán hálája: rettegnek a mentősök, hogy a kormány döntése miatt csökken a fizetésük

hirhugo.hu

Bár a járványhelyzet legnehezebb részét a mentősök vitték a vállukon, most mégis fizetéscsökkenéstől tartanak a mentőszolgálati dolgozók, miután már nem lesznek közalkalmazottak- írja az ATV


 

Egy névtelenséget kérő mentős azt mondta az ATV híradónak, hogy már több kollégája konkrét információt kapott arról, mennyivel csökken majd a bére márciustól, amikor már nem lesz közalkalmazott. Győrfi Pál szerint ilyen választ nem kaphatott mentődolgozó. A szóvivő ugyanakkor hozzátette: folyamatban van a részletszabályok kidolgozása.

 

Vidéken dolgozik az a mentős, aki attól tart, hogy minimum 20 ezer forinttal csökken a fizetése márciustól, amikor már nem lesz közalkalmazott. Azt mondja, nincs egyedül azzal a feltételezéssel, hogy az állam vissza akarja venni az őszi béremelés összegét.

 

“Most azt érezzük, hogy ezt el is veszik tőlünk, és sokan arra gondolnak itt, hogy az orvosoknak a bérét akarják ebből kompenzálni, amit nekik beígértek, a 100 százalékos béremelést” – mondta el a névtelenséget kérő mentős.

Az érintettek egy zártkörű facebook-csoportban beszélnek a részletekről. “Többen felhívták a HR-osztályt, van megadva telefonszám, HR-ügyintéző, és ő néhány kollégának már elmondta, hogy mennyivel fog visszaesni durván a bére. (…) Van, akinek 40 ezerrel, valakinek 20 ezerrel, valakinek 25 ezer forinttal” – tette hozzá.

 

A mentőszolgálat szóvivője szerint nem kaphattak ilyen munkáltatói választ a dolgozók. Győrfi Pál az ATV híradójának megkeresésére azt írta: a szolgálati jogviszonyhoz kapcsolódó részletszabályok kialakítása folyamatban van, de alapvetés, hogy jogviszony váltásból származó bércsökkenés senkinél se történjen.


 

“Valóban, járhat ez egyfajta csökkenéssel” – a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke szerint is sok a bizonytalanság. A dolgozóknak most kell benyújtaniuk az igazolásokat az eddigi munkaviszonyaikról.

 

A propaganda média nem fog beszámolni az Orbáni-háláról, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, ha téged is felháborít, hogy azok után, hogy a mentősök tisztességesen helyt álltak a járványban, most attól retteghetnek, hogy csökken a fizetésük.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top