Politika

A Fidesz-szavazók fele beoltatná magát a kínai vakcinával

nyugatifeny.hu

Az ellenzéki szavazók sokkal bizalmatlanabbak.






Az orosz oltóanyagot a megkérdezettek 35 százaléka adatná be magának, a kínai vakcinában pedig mindössze 27 százalékuk bízik — derül ki a Publicus Intézet januári reprezentatív felméréséből, amelyet a Népszava rendelt meg.

 

A magyar lakosság körében az oltási hajlandóság 59 százalékos, a teljes lakosság fele válaszolt úgy, hogy biztosan beoltatja magát, 9 százalékuk pedig hajlik az oltásra. Az oltásellenesek aránya 28 százalék.

 

A felmérés szerint az oltást leginkább a 30-44 éves korosztály utasítja el, lakhely szerint pedig minél kisebb településen él valaki, annál nagyobb az esélye annak, hogy nem kér a vakcinákból.

 

Az orosz és a kínai oltóanyagok kérdése az utóbbi időben erősen átpolitizált, így nem véletlen, hogy ennek eredménye a felmérésben is megmutatkozik.






 

A megkérdezettek közül a Fidesz-szimpatizánsok 55 százaléka, ám az ellenzékiek mindössze 22 százaléka bízna meg az orosz oltóanyagban, de a bizonytalan szavazók között is csak 29 százalék az arány.

A kínai vakcinával a fideszesek 50 százaléka oltatna, az ellenzéki tábornak 8 százaléka fogadná el a távol-keleti oltást.

 

Az oltást vállalók közül a Pfizer/BioNTech oltóanyagát választanák a legtöbben, arányuk 91 százalék, a Moderna vakcinája 77 százalékuknak felelne meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top