Politika

Retteg a Fidesz, hogy kiderülnek a hazugságaik: hivatalosan is bojkottálják a vizsgálóbizottságot

nyugatifeny.hu

Akad bőven takargatnivalójuk.






“Orbánék megakadályozzák az ellenzéki vizsgálóbizottság munkáját” – tudatta a Demokratikus Koalíció.

 

Ahogyan azt mi is megírtuk, az ellenzék kezdeményezésére Kövér László hétfőre összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését, melyen többek közt a baloldal által kezdeményezett vizsgálóbizottságok létrehozásáról is döntöttek volna.

A három bizottság célja a gazdasági válság kezelésére, a járvány elleni védekezésre és a vakcinabeszerzésekre vonatkozó kormányzati döntések vizsgálatára lenne.

 

Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből azonban már a rendkívüli ülésnap kitűzésekor is érzékelni lehetett, hogy a Fidesz frakciónak nem tetszik a vizsgálóbizottságok létrehozásának ötlete. Mint írták: “Amíg a baloldal már üres politikai akciókkal, kamu videókkal, a védekezés akadályozásával, és a védőoltás elleni hangolással van elfoglalva, a kormány továbbra is a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezéssel.”

 

Péntekre hivatalos lett, hogy a kormány nem hajlandó részt venni a hétfői rendkívüli ülésen. Ezzel egyértelművé vált, hogy „az Orbán Viktor vezette fideszes kétharmad nem akarja, hogy a magyar emberek pontos képet kapjanak a koronavírus-járvány kezeléséről, a nyomában járó gazdasági válságról vagy éppen a kínai vakcinával kapcsolatos kérdésekről.”

 






A közlemény rávilágít, hogy „hiába a rendkívüli helyzet, az aggasztó heti halálozási és fertőzésszám, a vakcinakáosz, a munkavállalók és az álláskeresők tarthatatlan helyzete, iparágak teljes csődje,

az országot irányító fideszes politikusoknak fontosabb a közpénzek kiszivattyúzása, a fölösleges beruházások folytatása, az oligarcháik hizlalása, az ellenzéki önkormányzatokat kivéreztető politikai bosszúhadjárat.”

 

Ha a kormánypártok nem vesznek részt a rendkívüli parlamenti ülésen – vagy a napirend előtti felszólalások után kivonulnának az ülésteremből -, akkor a parlament határozatképtelenné válik, és az ülést vezető elnök vagy alelnök berekeszti az ülést. Ez eddig általában így volt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülések esetében.

(Demokratikus Koalíció nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top