Politika

“Rögtön lopják a tollat” — A magyar delegáció és az orosz toll esete Moszkvában (+videó)

nyugatifeny.hu

Jóhírünk a nagyvilágban.






Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter január 22-én folytatott tárgyalásokat Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel az orosz koronavírus elleni vakcináról. Mint ismeretes, ennek a tárgyalásnak köszönhetően Magyarországra három adagban érkezik összesen kb. egymillió adag a Szputnyik V-ből.

 

A moszkvai tárgyalás azonban nemcsak emiatt marad emlékezetes. A Népszava ugyanis észrevette azt az orosz külügyminisztérium Facebook-oldalára feltöltött videót, amely szerint Szijjártóék a vakcina mellett mást is elhoztak Moszkvából.

 

A videóban az látható, hogy a magyar delegáció érkezését követően Lavrov angolul odaszól Szijjártónak, hogy majd mondjanak néhány szót a “kameráknak.” A magyar külügyminiszter és a vele érkező tolmács ezután helyet foglalnak a tárgyalóteremben,

majd a tolmács egy laza mozdulattal kivesz egy tollat az asztal közepén álló tartóból, és a táskájába teszi.

 

A látszólag feltünésmentes jelent viszont nem kerülte el Lavrov figyelmét. Az orosz külügyminiszter ugyanis kollégájának somolyogva megjegyezte oroszul,

„rögtön lopják a tollat”.

 






A magyar delegáció nem figyelt fel Lavrov kijelentésére, a tárgyalás így a továbbiakban zavartalanul folyt. Az viszont kérdéses, hogy az orosz külügyminisztérium Facebook-oldalára miért került fel a magyar vendégeket a nyilvánosság előtt kellemetlen helyzetbe hozó részlettel együtt a videó.

(Népszava nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top