Politika

FRISS: Ötezer adag COVID-vakcinát küld Banglades Magyarországnak

nyugatifeny.hu

Hálából.






A magyar orvosok által végzett ötszáz ingyenes égési sebészeti és helyreállító plasztikai műtét, valamint a sziámi ikerpár, Rukia és Rabia sikeres szétválasztása miatt ajánlott fel Banglades 5000 dózis oxfordi licensz alapján készült vakcinát Magyarországnak – írja a Blikk.

 

A lap a bangladesi sajtó alapján azt írja, a magyar kormány ötezer Oxford-AstraZeneca-vakcináért folyamodott a dél-ázsiai országhoz, ami 2 500 ember beoltásához lenne elegendő. Ezt a bangladesi kormány jóvá is hagyta.

 

A magyar külügyminisztérium a Blikknek megerősítette, hogy ötezer vakcina érkezhet az országból. Ugyanakkor azt állítják, hogy az oltóanyagot Banglades ajánlotta fel hálából, amiért

Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész vezette magyar orvoscsoport sikeres műtétet hajtott végre a fejüknél összenőtt ikerlányokon, Rukián és Rabián.

 

Illetve azt is meg akarják hálálni, hogy a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsoportja 2010 óta Bangladesben 500 ingyenes helyreállító plasztikai és égési műtétet végzett a sebészeti missziói során.






 

Bangladesnek egyébként van miből vakcinákat felajánlania a magyar kormánynak, hiszen az országba ötmillió oxfordi vakcina érkezett, emellett 25 millió oltásra van szerződésük.

Az indiai Serum Intézet ugyanis licensz alapján 1 milliárd Oxford-AstraZeneca vakcinát állíthat elő, hogy abból a térség nagyon vagy közepesen szegény országaiba juttasson. Magyarországra ebből érkezhet az ötezer adag.

 

Banglades 4 dollárt (1180 forintot) fizet egy vakcináért az indiai üzemnek.

(Blikk nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top