Politika

Négypontos válságkezelő csomag bevezetését követeli a DK a kormánytól (+videó)

A párt alelnöke jelentette be.

A párt alelnöke jelentette be.






“Lassan egy év is eltelt a járvány kezdete óta, az Orbán-kormány azonban ennyi idő alatt is képtelen volt az érdemi válságkezelésre, a bajba jutott vállalkozások és családok megsegítésére.

 

Ma már ott tartunk, hogy Orbán Viktor büszke is arra, hogy cserben hagyta a magyarokat, hiszen tegnap már azt nyilatkozta, ‘a gazdaságvédelmi akciótervet lezártuk’. Ezzel a magyar miniszterelnök elismerte, hogy nem volt, nincs és már sajnos nem is lesz válságkezelés Magyarországon”

– mondta dr. Molnár Csaba Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke a párt pénteki sajtótájékoztatóján.

 

Molnár bejelentette: a DK ezért azt követeli a kormánytól, hogy hozzon létre egy koronavírus-segélyalapot, amelyhez a párt egy négy pontból álló válságkezelő csomagot javasol.

1. A kormány fizesse ki a segélyalapból a magyar kis- és középvállalkozások 2019-es bevételeinek a 80 százalékát.

2. Fizessék ki a járvány alatt elbocsátott dolgozók bérének 80 százalékát.

3. A kormány ezeket legalább tavaly novemberig, visszamenőleg fizesse ki.

4. A válságkezelésre kapott uniós támogatást pedig csak és kizárólag a fentiekre költhessék el.

 






Molnár Csaba hozzátette, egy évvel ezelőtt még csak javasolták, most viszont már követelik a kormánytól a segélyalap létrehozását, “hiszen a magyarokat egy teljes éve láthatóan cserben hagyja a saját kormányuk”.

 

Az alelnök szerint nemcsak a turizmusban és vendéglátásban, de a kultúrában dolgozó művészek, előadók is azt tapasztalták az elmúlt hónapokban, hogy a kormány helyettük saját oligarcháit segíti, “és ennek előbb-utóbb meglesz a böjtje”.

 

“Nem lehet tovább ezt csinálni egy egész országgal, nem lehet tovább elalibizni a válságkezelést” – tette hozzá Molnár Csaba.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top