Politika

Titkolózik a kormány arról, hogy Szijjártó Péter mennyiért vette az orosz vakcinát

nyugatifeny.hu

Nem mondják meg.






Megírtuk, hogy a Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, hogy megtudják:

„Milyen áron vásárolta a pánikkormány az orosz vakcinákat?”

 

Varga Zoltán azonban nem kapott érdemi választ a kérdésére. Szijjártó megbízásából ugyanis Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt válaszolta,

“A kormány álláspontja az, hogy emberélet nem múlhat pénzen”.

 

Magyar hozzátette, az orosz és kínai vakcinára azért van szükség, mert “a brüsszeli beszerzés kudarcot vallott, így nem érkezik elég vakcina Magyarországra”.

 

“Sajnálattal látjuk, hogy a baloldal egy egészségügyi kérdésből politikai kérdést csinált, amellyel Önök folyamatosan támadják és akadályozzák a vírus elleni védekezést” – zárul az államtitkár válaszlevele.

 

Mint ismert, Szijjártó Péter január 22-én kötött megállapodást az orosz féllel arra vonatkozóan, hogy mennyiségű koronavírus elleni vakcinát vásárolt Oroszországtól. Ennek értelmében Magyarország kétmillió adagot szerzett be a Szputnyik V-ből.






 

Pénteken pedig meg is érkezett az első, 20 ezer ember beoltását lehetővé tevő 40 ezer ampullát tartalmazó szállítmány az országba.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top