Politika

Semmire sem elég az a béremelés, amit a közmunkások kapnak

ezalenyeg.hu

4 év után egy picit megemeli a kormány a közmunkások minimálbérét, csakhogy az annyira alacsony marad így is, hogy konkrétan kevesebbet ér az emelés utáni bér a 4 évvel ezelőttinél.





A közmunkások 2017 óta 81 530 forintos bruttó bére a jövő hónaptól 85 ezer forintra nő, míg a szakképzettséggel rendelkező közfoglalkoztatottak az eddigi 106 555 forint helyett 110 815 forintot kapnak – írta meg a Népszava.

 

A nettó számok ugyanakkor sokkal többet mondanak el:

54 217 forintot kaptak eddig meg kézbe a közmunkások, most ennél durván kétezer forinttal fognak többet.

Azzal, hogy csak ennyivel voltak hajlandóak emelni Orbánék, lényegében szemen köpték az összes közmunkást. A kaviárkormány ennél jobban már nem, is tudná lenézni a kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar embereket.

 

Azt nem nehéz belátni, hogy ennyi pénzből lehetetlen megélni. Az ember első ránézésre is ezt mondja, de a hivatalos adatok is ezt támasztják alá, ugyanis

AZ ÁRAK 2017 ÓTA 11,9%-AL NŐTTEK, ERRE JÖN MÉG AZ INFLÁCIÓ, AMI VÉGEREDMÉNYBEN AZT JELENTI, HOGY 20%-AL KEVESEBBET ÉR A KÖZMUNKÁSBÉR, MINT ÉRT 2017-BEN.

 






És nagyon sok honfitársunk kénytelen ebből megélni: tavaly decemberben 94 ezernél is többen dolgoztak ennyi pénzért az országban.

 

Népszava hozzáteszi: a közmunkások is, ahogy a kisnyugdíjasok is, a szegénységi küszöb alatt élnek.

NEKIK EZT ADJA AZ ORBÁN-KORMÁNY, ROGÁN ANTAL LEGÚJABB FELESÉGE MEG KÖZBEN GYÉMÁNTOKKAL TELEPAKOLT ÓRÁT HORD. EZ A FIDESZ MAGYARORSZÁGA.

forrásVIA




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top