Politika

Sok idős nem kapott oltást, mert eltűnt a regisztrációja

hirklikk.hu

Az oltási terv gyenge pontja a regisztráció: több nyolcvan év feletti regisztrált idős lemaradt az oltási listáról, és nem tudni, mikor és hogyan kerül fel rá.

 






24.hu egyik olvasójának 86 éves édesapja annak ellenére nem kapott oltást az első héten, hogy a háziorvosa szerint is oltható lenne. A regisztrációt postai úton küldte el, de a decemberben elküldött levelére semmiféle válasz nem érkezett, és csak a múlt héten, a háziorvosától tudta meg, hogy nincs benne a regisztrációs rendszerben, ezért nem került fel a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő által kiküldött listára, így ebben a körben biztosan nem kaphatja meg az oltást. Az erről közölt cikk után a portál több olvasója jelezte, hogy ugyanez történt idős szülőjével vagy nagyszülőjével.

 

Február 4-én a legidősebb állampolgárok oltása is elkezdődött. Az első héten (csütörtöktől vasárnapig) 1080 háziorvos rendelőjében kaphatott Moderna-vakcinát rendelőként tíz 80 év feletti, azok a háziorvosok pedig, akiknek nem jutott a Modernából, hat 80 év feletti betegüket küldhették kórházi oltóközpontokba, hogy megkaphassák a rendelők többségében nem tárolható Pfizer oltóanyagát.





A történtekből az rajzolódik ki, hogy egyáltalán nem jelent garanciát a regisztráció: sokan úgy maradtak le a listáról, hogy regisztráltak a vakcinára.

 

Talán a legmegdöbbentőbb, hogy van, akit azért nem regisztráltak online, mert három számjegyű az életkora. Többen pedig annak ellenére is lemaradtak a listáról, hogy a postán választ kaptak a regisztrációra.

Forrás: 24.hu



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top