Politika

A legjobb reakciót adták a magánéletével takarózó Varga Juditnak

Pestibulvar.hu

A napokban a Blikk szellőztette meg, hogy Varga Judit állítólag válik a férjétől. Bár a hír nem nyert egyértelmű megerősítést, maga a miniszter sem cáfolta, amikor azt írta közösségi oldalán:





“KÉRJÜK A SAJTÓ MUNKATÁRSAIT, HOGY A PRIVÁTSZFÉRÁNKAT NE TEGYÉK A POLITIKAI JÁTSZMÁK RÉSZÉVÉ ÉS KISKORÚ GYERMEKEINK VÉDELMÉBEN TARTÓZKODJANAK A MAGÁNÉLETÜNKKEL KAPCSOLATOS HÍRESZTELÉSEKTŐL.”

 

A szivárványcsaládok védelmében indult #acsaládazcsalád kampány egyik kezdeményezője, Pál Márton csípős megjegyzéssel reagált Varga posztjára.

 

Mint ismert: Varga volt az egyik fő kezdeményezője annak a törvénynek, ami feltételhez kötötte a nem házasságban élő párok örökbefogadását. Sokan úgy értelmezték a törvényt, hogy az a szivárványcsaládok ellehetetlenítésére irányult.

Pál most azt írta:

“MINISZTERASSZONY ÁTÉRZEM (EGYÜTTÉRZEK ÖNÖKKEL A VÁLÁSUK MEGSZELLŐZTETÉSE MIATT), ÉS ÉN IS EZT KÉREM ÖNÖKTÔL! KÉREM, TARTÓZKODJANAK ATTÓL, HOGY A PRIVÁTSZFÉRÁNKAT POLITIKAI JÁTSZMÁK RÉSZÉVÉ TEGYÉK, ÉS A KISKORÚ GYERMEKEINK VÉDELMÉBEN TARTÓZKODJANAK A MAGÁNÉLETÜNKKEL KAPCSOLATOS HÍRESZTELÉSEKTŐL.”

 

Pál az üzenetet úgy címezte meg:

“TISZTELETTEL: MAGYARORSZÁGON ÉLÔ SZIVÁRVÁNYCSALÁDOK

 






Pál Márton és párja, Hanol Dávid tavaly több másik családdal a Szivárványcsaládok Közössége és a Háttér Társaság segítségével indította útjára a #családazcsalád kampányt. A három hónapja indult mozgalom célja, hogy párbeszédet indítson a szivárványcsaládok helyzetéről, jobban megismertesse magukat és jogi problémáikat a társadalommal, és tematizálja azokat a kormányzati támadásokat, amelyek az elmúlt időszakban a szivárványcsaládokat érték.

 

Varga nemcsak az örökbefogadásos törvényért volt egyébként felelős, ő nyújtotta be az Alaptörvény hírhedt kilencedik módosítását is, mely rögzítette, hogy “az anya nő, az apa férfi”, valamint, hogy “Magyarország védi a gyermekek születési megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”. Többen ezt újabb megerősítésnek látták arra, hogy a kormány hadat üzent a szexuális kisebbségeknek. A kritikák szerint a módosítás tovább növeli az LMBTQI-közösségek, azon belül is főként a transznemű emberek megbélyegzését.

 

Varga mellett ősszel Orbán Viktor is beszállt a melegek elleni hangulatkeltésbe. A miniszterelnök különbséget téve a “magyarok” és a “homoszexuálisok” között, azt a benyomást keltette, mintha az azonos nemű párok által nevelt gyerekek hátrányt szenvednének azon társaikhoz képest, akik heteroszexuális szülőkkel nőnek fel (kutatások bizonyítják, hogy ez nem igaz). Orbán azt mondta: a magyar társadalom “türelmesen, toleránsan kezeli a jelenséget”, de van egy “vörös vonal”, amit a homoszexuálisok nem léphetnek át.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top