Politika

Betelt a pohár: a DK és a Jobbik nem szavazza meg Orbán felhatalmazását

Pestibulvar.hu

Sem a DK, sem a Jobbik nem hajlandó tovább támogatni a felhatalmazási törvény meghosszabbítását.






 

Mint ismert: a kormány a hétfői parlamenti ülésnapon fogja kezdeményezni a törvény meghosszabbítását, amelyhez az ellenzék támogatását kéri.

 

A DK hétfő délelőtt közölte, hogy nem támogatja tovább a törvényt.

A párt az alábbi indoklást adta:

“AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN PONTOSAN LÁTTUK, HOGY ORBÁNÉK MIRE HASZNÁLTÁK A TELJHATALMAT: SZÁZMILLIÁRDOKAT OSZTOGATTAK SZÉT SAJÁT OLIGARCHÁIKNAK ÉS STRÓMANJAIKNAK, MIKÖZBEN KIVÉREZTETTÉK A MAGYAR ÖNKORMÁNYZATOKAT”.

 






A párt szerint a kormány tagjai nem vettek részt az ellenzék által kezdeményezett vitanapon, semmilyen, a védekezéssel kapcsolatos információt nem adtak ki, helyette módosították az Alaptörvényt, a választási törvényt, és “kinyírták a Klubrádiót”.

 

A hétvégén a Jobbik elnöke, Jakab Péter is bejelentette, hogy nem szavazza meg a felhatalmazást. Facebook-oldalán azt írta: miután Orbán nemcsak a felhatalmazást akarja megszavaztatni, hanem a törvény szövegében azt is kikötné, hogy az ellenzék ismerje el a kormány eddigi védekezését, nem hajlandó megszavazni a törvényt.

“A LÁBADAT NE CSÓKOLJAM MEG, TE KIS MINI PUTYIN?”

– foglalta össze véleményét Jakab.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top