Politika

Ez az Orbán-kormány legnagyobb szégyene – Elképesztő körülmények uralkodnak a baleseti intézetben!

Pestibulvar.hu

Napvilágra került egy, a Fiumei úti baleseti intézet állapotára vonatkozó tény, mely rendkívül felháborító annak a fényében, hogy a magyar kormány ennek megoldása helyett, más, számukra fontosabb beruházásra biztosítja évek óta a közpénzt!

 

Népszava írta meg először, hogy napok óta 10 fokos hőmérsékletben kénytelenek dolgozni a nővérek és az orvosok a Fiumei úton található épület északi részén lévő több osztályon is.

A RENDKÍVÜLI HIDEGET AZ ÉPÜLETRÉSZBEN AZ OKOZZA, HOGY AZ ABLAKOK NEM ZÁRNAK MÁR MEGFELELŐEN, ÍGY HIÁBA FŰTIK AZT A RÉSZT, AZ KÉPTELEN ÁTMELEGEDNI.

 

A lapnak nyilatkozó orvos szerint, ugyan vannak olyan kórtermeik, melyekben a hőmérséklet nem ennyire hideg, azonban még azok sem nevezhetők normálisnak. Az élületrész alacsony hőmérséklete miatt, ráadásul, a betegek egy részét át is kellett költöztetniük.

 


A kórház vezetése a fennálló problémát olajradiátorokkal és plusz takarókkal próbálja megoldani, azonban a radiátorok üzemeltetését az elektromos hálózat már nem bírja el, így lényegében elérték a maximális kapacitást, ami még mindig nem elég ahhoz, hogy felfűtsék az épületrészt.

Egy másik szakdolgozó arról számolt be, hogy napok óta 8-12 fokos szobákban kell dolgoznia, aminek hatására egyre nehezebb és fokozott kockázattal jár a nap 24 órájában helytállni.

 

A lap azt is közölte, hogy

A KÓRHÁZ VEZETÉSE ÉVEK ÓTA JELZI A NYÍLÁSZÁRÓK CSERÉJÉNEK SZÜKSÉGESSÉGÉT, AZONBAN ERRE ÍGÉRETEN KÍVÜL MÉG NEM ÉRKEZETT ÁLLAMI TÁMOGATÁS.

 


A tény, hogy a probléma már évek óta fennáll azért is felháborító, mivel a kormány folyamatosan olyan beruházásokra szórja a közpénzt, melyek érdemi változást nem eredményeznek az emberek életében. Stadionok építésétől nem lesz jobb a kórházak színvonala, a pénz pedig rendelkezésre áll, csak a megfelelő helyre kéne csoportosítani!

 

A kórházak felújítását például meg lehetett volna oldani a szállodáknak biztosított vissza nem térítendő állami támogatásokból, melynek keretében több mint 83 milliárd forintot osztottak szét, és amiből a legtöbbet, 17,7 milliárd forintot, Mészáros Lőrinc az Opus Global Nyrt.-n keresztül kapta.

 

De meg lehetne említeni az atlétikai stadionra szánt pénzt, vagy a Budapest-Belgrád vasútvonalra átcsoportosított milliárdokat és a futballba forgatott százmilliárdokat.

TEHÁT PÉNZ VAN, CSAK ORBÁNÉK AZ ELMÚLT 10 ÉVBEN NEM AZ EGÉSZSÉGÜGYBE FORGATTÁK AZT, HANEM OLYAN BERUHÁZÁSOKBA, MELYEKBŐL A HAVERI KÖRÖK GAZDAGODHATTAK MEG!

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top