Politika

Szijjártóék repülőt küldtek az 550 ezer adag kínai vakciánért Pekingbe (+videó)

nyugatifeny.hu

Újra üzemben a légihíd.






“Elindult a magyar állam repülőgépe Pekingbe az első vakcinaszállítmányért” – jelentette be Menczer Tamás hétfő hajnalban a Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-oldalán közzétett videóban.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arról beszélt a videóban, hogy a pekingi érkezést követően 550 ezer vakcinát pakolnak be a repülőre, ami várhatóan kedden érkezik vissza Magyarországra.

“Ez a mennyiség 275 ezer ember beoltásához elegendő”

– mondta Menczer, hozzátéve, hogy ez az a vakcina, amivel a világban már több mint 30 millió embert beoltottak, így Szerbiában 500 ezer embert, köztük sok vajdasági magyart is.

 

Az államtitkár ugyanakkor elmondta azt is, hogy oltani csak azt követően kezdenek vele, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei megvizsgálták a vakcinát.

 






Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) január 29-én adta ki az engedélyt a kínai Sinopharm oltóanyagára, ezzel Magyarország az egyetlen uniós ország, ahol az orosz és a kínai vakcinát is felhasználják.

 

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábban arról számolt be, hogy a vakcinából egymillió adag érkezhet Magyarországra, Orbán Viktor pedig a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt arról, hogy szerződést is kötnek a távol-keleti oltóanyagra.

 

A kínai vakcináról múlt héten az is kiderült, hogy lényegesen drágább az oroszok által gyártott vakcinánál. Gulyás a ugyanis a múlt heti kormányinfón elmondta, emlékezete szerint 10.000 forint fölött van egy adag Sinopharm-vakcina ára, ami azt jelenti, hogy eddig 50 milliárd körüli összeget költöttek rá.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top