Politika

A havi 3 milliót kereső Novák Katalin nem elégedett a magyar nők szülési teljesítményével

nyugatifeny.hu

Szerinte a visegrádi országok anyái mutatják a példát, hogy mennyit kellene szülni.






“A visegrádi országok (V4-ek) hivatásuknak tekintik, hogy demográfiai értelemben példát mutassanak Európának, mert nem akarnak lemondani a saját jövőjükről, a szlovák, a cseh, a lengyel vagy a magyar kultúra megőrzéséről”

– jelentette ki Novák Katalin a V4-országok minisztereivel és minisztériumi vezetővel közösen tartott csütörtöki online konferencián.

 

A családügyi miniszter szerint

Európában ma egyetlen ország sincs, ahol elég gyermek születne, a népesség növekedését valójában a tömeges bevándorlás okozza.

 






“Mi, közép-európai országok megmutatjuk, hogy belső erőforrásokból is lehet építkezni, ezekre támaszkodva túl tudunk majd jutni a demográfiai válságon, és képesek leszünk gyarapodó, fiatalodó régiójává válni Európának” – mondta Novák.

 

A miniszter hozzátette, az utóbbi tíz év demográfiai mutatói alapján a régió európai összehasonlításban is kiemelkedően teljesített,

így például a visegrádi országok mindegyikében javult a gyermekvállalási kedv, azaz a termékenységi arányszám.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top