Politika

Stummer János újabb részleteket árult el Orbán titkos alagútjáról — kiderült, mi lenne a végállomás

nyugatifeny.hu

A cél, hogy elkerüljék a szurkolókat.






Mi is beszámoltunk arról, hogy kedden Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője és a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke kedden hozta nyilvánosságra azt, hogy két milliárd forintból titkosítva akarnak Orbán Viktor számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba.

 

Stummer elmondta, a kormány a bizottságon keresztül szerette volna titkosítani a beruházást, a bizottság elnökeként, ő azonban ezt nem hagyta jóvá.

 

Állítása szerint ezt követően – akarata ellenére – mégis napirendre került a tervezet a Parlamentben, ahol a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai – így Halász János, Hubay György, Lezsák Sándor, Móring József – meg is szavazták a beruházást.






 

A jobbikos képviselő az Azonnalinak arról beszélt, az alagútnak még nem volt kidolgozott nyomvonala, annak csak a végpontja volt meghatározva:

a végállomás a Puskás Ferenc Stadionban a VIP-páholy alatt lett volna.

 

Az alagútrendszer célja az előterjesztők elmondása alapján az lenne, hogy

„elkerüljék azt a helyzetet, hogy amikor elkezdődik egy mérkőzés, akkor a védett személyeknek érintkezniük kelljen a meccsre kilátogató másik szurkolókkal”

– mondta Stummer, hozzátéve kész arra is, hogy további információkat hozzon nyilvánosságra abban az esetben, ha “válaszlépés érkezik a sakktábla túloldaláról”.

 

A nemzetbiztonság elnöke az üggyel kapcsolatos videójában arról is beszélt, tisztában van azzal, hogy lépésének lehetnek jogi és politikai következményei, így számít arra, hogy elmozdítják az elnöki pozícióból.

 






Ugyanakkor elmondása szerint képviselői esküjét szem előtt tartva nem maradt más lehetősége, mint hogy nyilvánosságra hozza a titkosítani kívánt beruházás tervét.

 

hvg.hu nemzetbiztonsági forrásai nem erősítették meg, de nem is cáfolták Stummer fő állítását,

egyikük mindössze annyit mondott: a jobbikos politikus “nem rugaszkodott el a valóságtól” a videóban.

 

Stummer bejelentésének ugyanakkor a politikai következménye valóban az lehet, hogy a Fidesz kezdeményezésére eltávolítják a testület éléről.

 

Stummer mellett Jakab Péter is kiállt kedd délután. A Facebookra feltöltött videójában a Jobbik elnöke elmondta, “teljes mellszélességgel” támogatják képviselőjüket.

(azonnali.hu nyomán) | forrás



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top