Politika

Varga Judit azokat a nyugati újságírókat és politikusokat leprázza, akik szerint nincs jogállam Magyarországon

nyugatifeny.hu

Az igazságügyi miniszter szerint a jogállami vita olyan, mint egy bokszmeccs.






Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán részt vett a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) jogállamiság-vitáján.

 

Az ezzel kapcsolatos Facebook-bejegyzésében arról írt, elgondolkodtatónak tartja, hogy az elmúlt évtizedben egyetlen olyan vita, panelbeszélgetés, konferencia, vagy nemzetközi sajtóinterjú sem volt még, ahol ne lehetett volna előre tudni, hogy a liberális politikusok, megmondóemberek és újságírók mit fognak mondani, kérdezni és hogyan fognak érvelni a jogállamisági és szabadságjogi témákban.

 

“Soha egyetlen új gondolat, új kérdés vagy új kontexus nem merült fel. Kényelmes póz az ilyen, hiszen 10-20 civilszervezet és 10-20 globális sajtóorgánum úgyis mindig pontosan megmondja, hogy mit kell gondolni és mit szabad képviselni ezekben az ügyekben” – vélekedett a miniszter.

 

Szerint az elmúlt évtizedekben ez a fajta politikai és ideológiai lustaság egy hatalmas buborékot hozott létre a Nyugat számára,

“amiben nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat és varázsszavakat és akkor az ember “jó ember lesz” és elkerülheti a civilizált világból történő kiátkozást”.

 

Varga szerint ezért mindig izgalmas kihívás az általa “bokszmeccsként” jellemzett jogállamisági vitákon részt venni, ezek ugyanis – mint írta – “egyáltalán nem valódiak, mivel mindenki a saját, külön szorítójában egyedül bokszol a levegőbe”.






 

“Magyarország például az európai jog talaján állva, mások ideológiai meggyőződésből, vannak, akik belpolitikai haszonszerzésből és vannak olyanok, akik nem is akarnak bokszolni csak beküldték őket a szorítóba.

Egy azonban biztos: a magyar ringbe, ami az európai jog és tények talaján áll, senki, vagy csak nagyon kevesen mernek belépni”

– tette hozzá a miniszter.

 

Állítása szerint megpróbálta beinvitálni a “kényelem bajnokait a magyar szorítóba”. És arra bíztatta őket, hogy “törjenek ki a buborékból, merjenek nyitni a más vélemények felé, legyenek bátrak megismerni a másik oldal érveit is”.

“És ami a legfontosabb: merjenek szembenézni a mainstreammel, ugyanis sose baj, ha az embernek van önálló véleménye”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top