Politika

Nem csitul a botrány Rogán körül: újabb milliárdokról kezdtek el titkolózni

Kép: Orbán Viktor Facebook

Mérhetetlen kapzsisága tette újra címlapokra a sajtó egyébként évek óta kerülő Rogán Antalt. Harmadik felesége és családja olyan földvásárlási ügybe keveredett, melyet már a miniszterelnök sem nézett jó szemmel, így a megkötött szerződés ellenére le kellett állítaniuk. Most viszont újabb milliárdok kerültek reflektorfénybe, amiről elkezdtek titkolózni.

 






Rogán új apósa a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft-be vásárolta be magát, ami nem lenne különösebben hír, ha a társaság 2019-ben nem nyert volna

2,2 MILLIÁRD FORINTOT AZ AGRÁRMINISZTÉRIUMTÓL,

ahonnan ebben a pályázati kategóriában senki sem nyert többet. A támogatást a nyertesek mezőgazdasági szaktanácsadás nyújtására kapták. Rogán apósa a nyertes pályázat után jelent meg a színen.

 

A 24.hu arra volt kíváncsi, hogy kik pályáztak, kik bírálták el a pályázatokat, történtek-e már ellenőrzések, és a megkötött szerződéseket is elkérték. A minisztérium azonban nem adta ki az  adatokat, mert szerintük a kért adatokat csak a nyertesek, valamint az arra jogosult hatóságok kaphatják meg, a tagállamoknak pedig nincs mérlegelési jogköre a nyilvánosságra hozandó adatok körét illetően.

ÁM MINDEZ EGY BŐDÜLETES HAZUGSÁG,

mert a minisztérium által hivatkozott szabályozás csak arról szól, mi a nyilvánosság minimuma, Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója szerint ez az érvelés egy bíróságon elvérezne.






 

Érdekes, hogy szinte mindig ugyanazon emberek körül kezd el bűzleni valami, és valahogy mindig megpróbálja az államigazgatás, a minisztériumok megakadályozni, hogy kiderüljön az igazság. Rogán körül pedig mindig zajlanak az események, csak épp ez mindig nagyon sokba kerül nekünk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top