Politika

Varga Judit szerint épp elegendő eszköz van az Unióban a pénzek elköltésének ellenőrzésére

fuggetlennemzet.hu

Az igazságügyi miniszter szerint folyik az egyeztetés a módosításról. Ezt egy vitán mondta el, amiben az is kiderült, Brüsszelben Orbán Viktort diktátorozó példamondatokat kellett fordítania.






 

A 444 szemlézte Varga Judit igazságügyi miniszter és a bajor konzervatív-kereszténydemokrata CSU EP-képviselője, Monika Hohlmeier vitáját arról, kell-e jogállamisági feltétel az EU-s pénzek kifizetéséhez.

 

A vita a beszámoló szerint a megszokott mederben indult, tehát Varga szerint épp elegendő eszköz van az Unióban a pénzek elköltésének ellenőrzésére, Hohlmeier pedig felhozta, hogy ennek ellenére több tagállamban is történtek visszaélések, ráadásul semmi olyat nem kérnének számon, amit ne fogadott volna el korábban mindenki.

 

A beszélgetés viszont radikálisabb hangnemre váltott, amikor Varga a kormány többi paneljét is elővette: elmondta többek közt, hogy Brüsszel egy szellemi buborékban él, amelyet a liberális elit sajtója irányít (BBC, CNN, Le Monde, Politico), és ez a sajtó egyetlen központból pénzelt civil szervezetek megmondóembereinek véleményéből farag hamis tényeket, és állítása szerint

 






mikor az EP mellett dolgozott néhány éve, és franciául tanult Brüsszelben, olyan példamondatokat kellett fordítania, amelyek arról szóltak, hogy Orbán Viktor egy diktátor, mert ez állt a francia nyelvű sajtóban.

 

Amikor Hohlmeier felhozta a magyar sajtószabadság hiányát, az igazságszolgáltatás függetlenségének sérülését és a magyar felsőoktatás autonómiájának sérülését, Varga visszaszólt, hogy pont erről a véleménybuborékról beszélt korábban.

 

A vita további részében Varga beismerte, tényleg létezik egy levél, amiben az Európai Bizottság a közbeszerzési szabályok szigorítását szerette volna elérni Magyarországon (Gulyás Gergely szerint nem létezett), de ez csak informális üzenet, és az európai szemeszterről szóló párbeszéd része.

 

A miniszter szerint az sem igaz, hogy ne akarná módosítani az Európai Bíróságnál 2020-ban elbukott civil szervezetekről szóló törvényt, ugyanis a külföldi finanszírozás átláthatóvá tételével semmi baja sem volt az EU Bíróságának, “csak az eszközökön kell módosítani, és erről komoly egyeztetés folyik a Bizottsággal, és ahogy megtalálják a megfelelő megoldást, a magyar parlament elé kerülhet a módosítás.”

Forrás: hvg




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top