Politika

Botrány! – Kövér László elszólta magát, Orbán őrjöng, retteg a leleplezéstől

balramagyar.hu

Kövér László vette a bátorságot ahhoz, hogy október 22-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről üzenje meg a forradalom kitörésének évfordulóját ünneplő országnak…






 

Kövér László vette a bátorságot ahhoz, hogy október 22-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről üzenje meg a forradalom kitörésének évfordulóját ünneplő országnak, hogy ameddig ők lesznek hatalmon, addig Magyarországon nem lesz jogállam.

 

A házelnök ezzel teljessé tette Orbán Viktor tusványosi beszédét, most már mindenki számára világos lehet, hogy milyen illiberális államot akar a Fidesz.

 

A Magyar Országgyűlés Elnöke, Kövér László nem pályakezdő kisiparos a politika világában, pontosan tudja és érti, hogy mit mondott azon az egyetemen, ahol a jövő rendőr- és katonatisztjeit, főhivatalnokait képzik.

 

Amelyik demokráciában nem működik a hatalmi ágak szétválasztása, felszámolják a fékek és ellensúlyok rendszerét, ott egyeduralom, önkényuralom jön létre, azaz megszűnik a demokrácia. Ugyanis ez biztosítja, hogy egy demokratikusan megválasztott személy, párt, szervezet ne törjön egyeduralomra, ne számolja fel a demokráciát, ahogy történt ez a weimari Németországban.

 

A fékek és ellensúlyok rendszere a demokráciának olyan, mint az embernek a levegő. Ha nincs, ha elfogy, akkor megszűnik létezni, meghal.

 






Kövér kedden nem tett egyebet, mint hogy elárulta az 1956-os hősök, mártírok álmát.

 

Az MSZP kiáll a hatalmi ágak szétválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszere mellett, az ’56-osok törekvése, a demokratikus, független, szolidáris magyar demokrácia mellett.

Az MSZP az uniós partnereihez fordul, és megküldi az Európai Néppártnak Kövér Lászlónak a Fidesz Választmányi Elnökének, a Magyar Országgyűlés Elnökének beszédét, amelyben beismeri, hogy semmire sem tartja a jogállamiságot.

 

Tóth Bertalan
az MSZP elnök-frakcióvezetője

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top