Politika

Működésképtelenné vált a Jahn Ferenc Kórház belgyógyászata: 15 orvosból csak 3 írta alá az új szerződését

nyugatifeny.hu

Tömegek maradtak ellátás nélkül.






Az orvosok 20%-a, azaz 15-ből mindössze 3 fő írta alá a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház belgyógyászati osztályán az új egészségügyi közszolgálati szerződését. Az orvosigazgató, Dobosi Zsolt a Nemzeti Népegészségügyi Központnak jelezte, hogy

március 1-jétől működésképtelen az osztály.

 

Mostantól a kórház

nem tudja vállalni a vérző betegek, illetve a gasztroenterológiai kezelésre szorulók , valamint a teljes XVIII. kerület és peremterületeinek általános belgyógyászati ellátását.

 

Mindezek alapján elmondható, hogy az új szisztémára való átállás gondot okoz az egészségügyi ellátásban.

 

A jelenlegi eset bizonyítja, hogy bizonyos intézményeknél ellátási problémákat okoz az orvosok kiesése. Az igazgató szerint a II. számú belgyógyászati osztály 400 ezer fős területi ellátási kötelezettsége miatt

extrém terhelés hárul a jövőben az I. és a III. számú belgyógyászati egységre.

Forrás: Telex

Az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést március 1-jén éjfélig kellett aláírniuk az orvosoknak. A szerződés alapján jelentősen emelkedtek, azonban az ügyeleti és egyéb illetményekkel kapcsolatban sok a bizonytalanság, emiatt pedig a dolgozók jelentős része nem hajlandó aláírni a szerződéseket.






 

Az új szolgálati jogviszony máshol is problémákat okoz. A Szegedi Tudományegyetem klinikáján közel 300(!) orvos csak úgy volt hajlandó aláírni a szerződéseket, hogy május 31-ig teljesítik az orvosok által támasztott feltételeket.

 

Korábban már írtunk róla, hogy március 1-jétől a kórházakban dolgozó orvosok egy része szintén nem írta alá az új munkaviszonyra vonatkozó dokumentumot. Az ezzel összefüggésben fellépő ellátási problémák a következő hetekben láthatóvá válnak.

(Telex nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top