Politika

“A Néppárt ma megszabadult Európa spionjaitól” — Így reagáltak az ellenzéki pártok a Fidesz megfutamodására

nyugatifeny.hu

Volt egy-két keresetlen szavuk a mai fordulatokra.






Jobbik: Az Európai Néppárt megszabadult Európa spionjaitól!

“Orbánék ma távoztak Európa legnagyobb pártcsaládjából, de ne legyen senkinek illúziója: ma a Néppártot, holnap az Európai Uniót akarja otthagyni” – így reagált a Jobbik arra a hírre, hogy szerdán délelőtt a Fidesz visszalépett a Néppártból, miután elsöprő többséggel megszavazták azt, hogy a jövőben már csoportokat is felfüggeszthetnek a frakcióban.

 

Közleményükben hozzátették:

“Orbánékat már korábban beárazták, hónapok óta fel vannak függesztve, a zsarolgató zseb-Putyint évek óta nem veszik komolyan – csak éppen a nyílt konfliktust nem kívánták vele szemben felvállalni. Eddig.

A napnál is világosabb: az európai uniós támogatásokat nagyüzemben lenyúló, közben Brüsszel ellen kampányoló, Magyarországot maffiamódszerekkel fogságban tartó Orbánéknak semmi keresnivalójuk nem volt egy demokratikus pártokat tömörítő politikai közösségben.

A keleti diktatúrák falova ma egyedül maradt – elengedték a kezét. Orbánék együtt csúsztak le Szájer Józseffel az ereszcsatornán és vesszőfutásukra ma végre pont került. Országérdek-érvényesítő képességük ezután leginkább a nullához konvergál majd.






A sértődött Orbán persze itt nem fog megállni: ma csak a Néppártot hagyta el a Fidesz, de holnap már az Uniót akarja, és ebbe a sötét, mély kútba minden magyar állampolgárt be akar rántani magával”.

 

LMP: Véget ért a Fidesz-Néppárt telenovella első évada

“Pablo Sanchez eltitkolt gyermeke mégis örökölt Juan Garciatól. Úgy tűnik, a fondorlatos cselekmények egy részének a végéhez érkeztünk: a Fidesz-KDNP EP képviselői kiléptek a Néppárt képviselőcsoportjából.

Természetesen az, hogy a pártcsaládnak tagja marad-e a Fidesz (a KDNP elmondásuk szerint igen), majd a következő szövevényes évadban derül ki: Weber és Orbán viharos kapcsolata még évekig szórakoztatni fogja az erre fogékonyakat” – írta közleményében az LMP.

 

Hozzátették, ettől még nem lett jobb Magyarországnak, “ettől még az Orbán-kormány bármelyik európai normát meg fogja tudni sérteni, ahogy tette eddig a Néppárt segédletével. (…) csupán azt jelenti, hogy a miniszterelnök túlcselezte magát, és kijátszotta magát a csapatából”.

Liberálisok: Orbánék hivatalosan is Európa szégyenpadjára kerültek

“Örömteli, hogy az Európai Néppárt, a világban felerősödő jobboldali populizmus ellenére továbbra is elkötelezett híve az integrációnak, a jogállamiságnak és az alapvető emberi jogoknak.

Ami maradt a Fideszből, csupán egy szélsőséges populista, kirekesztő, autoriter formáció, amely megkeseríti a magyar társadalom mindennapjait, Európában pedig korrupciós ügyeivel, valamint kirekesztő szemléletével hívja fel magára a figyelmet.






 

Az európai politikai vezetők már nem kérnek Orbán Viktor pártjából, amely az elmúlt több mint 10 évben csak támadta az Európai Uniót, idehaza pedig lerombolta az európai értékeket, mindeközben számolatlanul juttatta saját barátai, rokonai és üzletfelei számára az európai polgárok pénzét” – reagált a kilépés hírere a Liberálisok pártja.

 

Arról, hogy a DK hogyan értékelte a mai fordulatokat ebben, míg Fekete-Győr András reakcióját ebben a cikkben részleteztük.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top