Politika

Az iparkamara elnöke szerint “elvileg” nyárra újraindul minden

nyugatifeny.hu

Csiki-csuki.


A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy március 8-án gyakorlatilag lezárják az országot: március 8. és 22. között nem nyithatnak ki az üzletek, igazolt sportolók meccseit és edzéseit zárt kapuk mögött tartják, április 7-ig pedig bezárnak az óvodák és az általános iskolák is. A kormány továbbá arra kéri a munkáltatókat, hogy ahol megoldható, tegyék lehetővé dolgozóiknak az otthoni munkavégzést.

 

Magyar Nemzet megkérdezte Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét, aki elmondta a lapnak, hogy

a kormánynak nem volt más választása, mint a drasztikus zárás.

 

Hozzátette:

„a gazdaságban további károkat okoz a korlátozás, de ha az átoltás eredményt hoz, akkor elvileg

nyárra újra beindul minden.”

 

A gyártással foglalkozó cégek azonban nem zárnak be, mivel azok az elmúlt időszakban felkészültek a védekezésre. Az egyetlen kockázatot az jelenti, ha a dolgozók megbetegednek.


 

Leszögezte:

“a járvány terjedésének jelenlegi felfutásában nem lehet mást tenni, mint korlátozni a közösségi találkozásokat. Az emberek egészségének és életének a megóvása mindennél fontosabb.”

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top