Politika

Iszonyatosan megszívatta magát a Fidesz a néppárti emberkedéssel, Cseh Katalin elárulta, miért

nyugatifeny.hu

A Momemtum EP-képviselője tételesen felsorolta, mi mindent vesztett ma a kormánypárt.






Cseh Katalin (Momentum) európai parlamenti képviselő Facebook-oldalán foglalta össze, hogy mi vár a Fideszre azután, hogy szerdán “kiléptek” a néppárti frakcióból.

 

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

 

Miközben a Fidesz azt próbálja meg elhitetni mindenkivel, hogy saját akaratukból távoztak az Európai Néppárt frakciójából, valójában

csak annak mentek elébe, hogy kirakják őket.

 






Hiába próbálnak meg majd úgy tenni a következő napokban és hetekben, hogy még jól is járnak a távozással, az igazság az, hogy távozásuk európai befolyásuk drámai csökkenésével jár majd.

 

Nézzük, mi vár a Fideszre a néppárti távozás után.

 

A fideszes EP-képviselők hatása sokkal kisebb lesz az európai jogalkotási folyamatokra

 

Azzal, hogy a Fidesz távozik az Európai Néppárt frakciójából, a fideszes EP-képviselők

elveszítik pozíciójukat a parlamenti bizottságokban, és nem lehetnek raportőrök sem,

vagyis a bizottságokban kidolgozandó jelentések felelősei.

 

A kispadra kényszerülnek, elveszítik közvetlen kapcsolatukat az Európai Bizottság tagjaihoz

 

Amíg a Fidesz a Néppárt tagja volt, egy pártcsaládban ült azokkal, akik ezer szállal kötődnek az Európai Bizottság több tagjához is. A Bizottságnak jelenleg 10 néppárthoz köthető tagja van, a hozzájuk vezető közvetlen kapcsolatnak azonban most vége.

 

Ugyan még nem tudjuk, hová mennek és hol, milyen keretek között folytatják az EP-s munkát a fideszesek, de könnyen a politikai senki földjén találhatják magukat, szélsőjobboldali pártok között

 

Ne felejtsük el, hogy a Fidesz eddig a legnagyobb európai frakcióban ült. Nem tudjuk, hol kötnek ki képviselőik, de ha az ECR (Európai Konzervatívok és Reformisták) frakciójában folytatják, akkor az velük kiegészülve is csak a negyedik legnagyobb csoportosulás lesz.

 

Ráadásul sok döntést előz meg egyeztetés a három nagy pártcsalád (a Néppárt, a szocialisták és mi, a Megújuló Európa) között – azzal, hogy a fideszesek távoztak a Néppártból, ebből is kiszorulnak.

 

És mit kell tudni az ECR-ról? Ott ül például a bolgár Angel Dzhambazki, aki egy esélyegyenlőségi vitában kijelentette, hogy a romák saját döntése, hogy szegényen, rossz társadalmi-gazdasági körülmények között élnek, ami tűrhetetlen álláspont. A lengyel Ryszard Czarnecki ellen pedig korábban OLAF-eljárás zajlott, mert 11 ezer euróval rövidítette meg az EP-t, utazási számlákkal trükközve, ez is elfogadhatatlan.

 

Innentől nem tudnak majd az Európai Néppárttal takarózni, a Fidesz szélsőséges politikája mindenki számára világos lesz






 

Ha mégsem az ECR frakciójába ülnek át, akkor az ID-ben (Identitás és Demokrácia) folytathatják esetleg. Míg az ECR-t Oroszország- és Kína-ellenesség jellemzi, addig

az ID-t Európában egy páriaként kezelt, szélsőjobboldali csoport, akiket széleskörű nemzetközi megvetés jellemez.

 

Komoly nemzetközi kapcsolatrendszertől esnek el

 

A kormánypárt magyar EP-képviselői a távozásukkal azt a kapcsolatrendszert is elvesztették, amit a legnagyobb uniós pártcsalád adhatott az elmúlt években.

 

Ráadásul mostantól a Fidesz lesz az a párt Európában, akiről mindenkinek az jut majd az eszébe, hogy ők azok, akiket nem tűrt meg a saját pártcsaládja a frakcióban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top