Politika

Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói

fuggetlennemzet.hu

Csak így most megfordulni nem lehet a szűk utcában. A terület az alapítvány tulajdona.






 

Lezárt egy budai utcarészt a török milliárdos, Adnan Polat vezette alapítvány, mert az ott lakók autói zavarták a parkoló használatát – írta a Népszava.

 

A terület a Mecset utca, a Gül Baba türbéjéhez vezető lépcső alja, ahol korábban öt terelőelemet raktak le, a lap megfogalmazása szerint “nem éppen pedáns rendben”. A türbe alatti parkolóba ugyanakkor évek óta nem lehet behajtani, mivel azt a műemlék felújítása után lezárták. A Népszava hozzáteszi: amikor ők ott jártak, a parkoló teljesen üres volt. A terület melletti utcarész viszont – ráadásul mindkét oldalról – tele volt autókkal.

 

A lakók az illetékes II. kerülethez fordultak, hogy történjen valami az áldatlan állapot rendezése érdekében, ám az önkormányzatnak ebbe nem lehet beleszólása,

mivel a lezárt szakasz hiába tűnik az úttest részének, az nem közterület, hanem a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány tulajdona.

 






Az alapítvány egyébként azzal indokolta az útakadályok kihelyezését, hogy az érkező autók folyton elállták a parkoló bejáratát.

 

A Népszava szerint az útterelők még inkább felborzolták az ingyenes parkolás miatt egyébként sem nyugodt kedélyeket, mert a meredek, szűk utcából így már csak tolatva lehet kijutni: a terelők ugyanis azt is megakadályozzák, hogy a zsákutcába behajtó autók megforduljanak.

 

A napilap azt a választ kapta a terelőket lerakó munkások vezetőjétől, hogy azokat még beljebb is elhelyezhetnék az úttestre, mert az egész magánterület.

 

Az alapítvány közleményében azt írta, a beton terelőelemek idén február 4-én reggel kerültek ki, és „a földhivatali nyilvántartásból egyértelműen kiderül, hogy a kérdéses földterület a Gül Baba Türbéjével és környezetével együtt a magyar állam tulajdona, amelynek az alapítvány a jelenlegi haszonbérlője és üzemeltetője. A terelőelemek egy későbbi fejlesztés munkálatait segítik, ezzel is biztosítva a jogos használók magánterületre való bejutását”.

 

Forrás: HU




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top