Politika

Orbán Viktor most egy új európai jobboldal alapító vezetője lenne

Fotó: RICCARDO PAREGGIANI / AFP

A magyar miniszterelnök végleg szakít az Európai Néppárttal, amelyet egy mondatával „balra tolt”.





Az Európai Néppárt (EPP) végleg az európai baloldal csatolmányává vált. A migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között. Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak – szögezte Orbán Viktor kormányfő a Facebook-oldalán közzétett, és a hivatalos honlapján megjelentetett írásában.

 

A Szamizdat 6. című dokumentumban a Fidesz elnöke egyértelművé teszi, hogy nem csak a pártja uniós képviselői hagyták ott szerdán az EPP európai parlamenti frakcióját, hanem a fideszesek az egész pártcsaládot is elhagyni készülnek, és nem csak ők:

A mi feladatunk is világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik.

A szakítás ideológiája is megvan már. Így szól:

Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan. Kilépésünk új perspektívát nyit az európai politikában is”.






 

A magyar miniszterelnök a néppárti frakcióból való kilépés közvetlen okát abban jelölte meg, hogy szerinte nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával.

Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!” – zárta sorait.

 

A magyarul a Bátraké a szerencse! latin – katonai – közmondással Orbán Viktor egyértelműen bejelentkezett az „új európai jobboldal” vezérének szerepére. (nepszava.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top