Politika

Szijjártó arra kéri a felvidéki magyarokat, hogy vegyenek részt a népszámláláson

fuggetlennemzet.hu

Az idei szlovákiai népszavazáson való részvételre, illetve magyarságuk feltüntetésére kérte a felvidéki magyarokat szerdai révkomáromi látogatásán Szijjártó Péter − adta hírül az MTI. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: Magyarország számára Szlovákia stratégiai partner, a két ország kapcsolatrendszerében pedig nagyon fontos szerepet tölt be a felvidéki magyarság, amelynek képviselőivel ezért a kormány rendszeresen konzultál a legfontosabb ügyekben.






 

A közös sikertörténetek megerősíthetik a felek közötti bizalmi alapot, ami lehetőséget teremt a kényesebb kérdések megvitatására is, mint például a kettős állampolgárság ügye

− emelte ki Szijjártó Péter, aki Keszegh Béla komáromi polgármesterrel, a Magyar Közösség Pártjának elnökségi tagjaival, illetve Gyimesi György parlamenti képviselővel egyeztetett.






 

A miniszter a koronavírus-járványról elmondta: október óta tárgyal az orosz kormánnyal és a kínai partnerekkel arról, hogy Magyarország keletről is vakcinához juthasson, és ezért több európai országból, például Szlovákiából is megkeresték kormányzati vezetők, hogy segítsen a szükséges összeköttetések megteremtésében az oltóanyaghiány kezelése érdekében.

 

Tizenhárom felvidéki kórháznak összesen huszonhét lélegeztetőgépet ad a magyar kormány, tíz Galántára és hat Dunaszerdahelyre kerül − ismertette Szijjártó Péter.

Forrás: HU




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top