Politika

Polt Péter: nincs gyanúsítottja a Tisza és a Szamos román és ukrán szennyezésének

Alfahír

A Tisza és a Szamos folyók magyarországi szakaszán észlelt jelentős mennyiségű hulladék okozta szennyezés tárgyában, az ügyészségen tett feljelentés alapján a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság károsítást eredményező környezetkárosítás bűntette miatt nyomozást folytat. A nyomozás felügyeletét a Fehérgyarmati Járási Ügyészség látja el.





Gyanúsított kihallgatására ezidáig nem került sor. 

Ezt közölte Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes (DK) azon kérdésére, hogy mit tett az a ügyészég a szennyezésért felelős személyek bűntetőjogi felelősségének érvényesítéséért.

 

Emlékezetes, február 17-én ismét hatalmas mennyiségű kommunális szemét érkezett a Tiszán Ukrajna felől és a Szamoson Románia irányából. Az áradások nyomán a Szamoson néhány nappal később pedig szinte menetrendszerűen jött keleti szomszédunk felől a nehézfémmel szennyezett víz.

 

Azóta annyi történt, hogy a Szamos és Tisza romániai vízgyűjtőjének vízügyi igazgatósága a szennyezést okozó céget 120 ezer lej, azaz kilencmillió forintnyi bírság megfizetésére kötelezte folyószennyezés miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top