Politika

Közel 15 millió fizetett ki a biztosító a bécsi magyar nagykövet ittasan okozott autóbalesete után

fuggetlennemzet.hu

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt politikusa arra kíváncsi, hogy a súlyos törvényszegés ellenére hogyan maradhatott nagykövet Szalay-Bobrovniczky Vince.






 

40 679 eurót, azaz közel 14,9 millió forintot fizetett ki a biztosító a Szalay-Bobrovniczky Vince bécsi magyar nagykövet 2013-ban, ittasan okozott autóbalesete után – közölte a külügyminisztérium Szabadai Viktor közérdekű adatigénylésére adott válaszában. Magyar Liberális Párt politikusának a külügy azt is megírta, hogy a nagykövet biztosítási díja nem emelkedett.

 

 






További kérdéseinkre, mi szerint a súlyos törvényszegés ellenére hogyan maradhatott továbbra is pozíciójában a nagykövet és milyen következményekkel járt számára a baleset nem válaszoltak, mondván ez nem közérdekű adat”

– írta Szabadai a Facebookon.

A politikus közölte, hogy további kérdésekkel fogja megkeresni az illetékes minisztériumot, hogy megtudja, miért próbálták eltusolni Szalay-Bobrovniczky ügyét, és hogyan maradhatott a nagykövet a pozíciójában.

A Telex több névtelenül nyilatkozó külügyi és diplomáciai forrásra hivatkozva írta meg február elején, hogy nyolc évvel ezelőtt balesetet okozott Magyarország bécsi nagykövete Ausztriában. A lap szerint az ügyet csendben elrendezték Ausztriában, miközben letöltendő börtönbüntetés is járhatott volna érte. A kiérkező rendőrök 0,84 mg/l előzetes légalkoholszintet mértek a diplomatánál, az újság birtokába került jegyzőkönyv szerint pedig egyértelmű volt az alkoholos befolyásoltsága.

Forrás: HU




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top