Politika

Elképesztő szervezetlenség – Kiderült, hogy Orbánék teljesen alkalmatlanok a járvány kezelésére!

Fotó: Népszava / Jani Martin

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, teljesen összeomlott a kormány oltási programja, melyet a hétvégére szerveztek. A kampányszerűen meghirdetett oltási terv szerint, 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget terveztek beoltani, de végül hibák léptek fel a rendszerben, így lefújták a dolgot.

 






Voltak olyanok, akiket lakhelyüktől több száz kilométerre hívtak oltási pontra, és olyan is, akik már korábban megkapták az első vakcinát.

 

A kormány azonban ahelyett, hogy vállalná a felelősséget a szervezetlen oltási programjuk miatt (amire egy év is kevés volt nekik összeállítani, hiszen a koronavírus-járvány kirobbanása óta azt hangoztatják, hogy az egyetlen megoldás az oltóanyag, tehát erre készülniük kellett volna), inkább a lakosság nyakába varrná azt. Orbán péntek reggeli rádióinterjúja óta arra célozgatnak, hogy azért kellett lefújni a tömeges oltást, mert sokan rossz adatokat adtak meg, vagy elköltöztek, de ezt elmulasztották jelezni.

 

Hétvégén azonban furcsa dolog bontakozott ki:

KIDERÜLT, HOGY AKI KAPOTT BEHÍVÓT A HÉTVÉGI OLTÁSI PROGRAMRA ÉS ELLÁTOGATOTT AZ OLTÓPONTRA, AZT MÉGIS BEOLTOTTÁK.

 

Erről persze szintén nem a kormány tájékoztatta az embereket, hanem szájról szájra terjedt, a közösségi oldalakon osztották meg az emberek, hogy mégis lehet menni oltakozni!

 






Az Operatív Törzs szombat délután végül a HVG.hu kérdésére megerősítette, hogy mindenki, aki a lefújt tömeges oltási program ellenére ellátogat az oltási pontra, az megkapja a vakcinát. A helyzetet ezzel magyarázták: “Az oltóanyag az oltópontokon van, aki megjelent és jogosult az oltásra, az meg is kapta.”

 

Az elképesztő szervezetlenséget elemezte Falus Ferenc is az ATV Civil a pályán című műsorában, ahol a korábbi tiszti főorvos arról beszélt,

A KORMÁNYNAK NINCS, ÉS NEM IS VOLT OLTÁSI TERVE!

 

Szerinte szeptemberre kellett volna a kormánynak elkészítenie a pontos oltási tervet, egyeztetni a szakmával azt, majd beterjeszteni a parlament elé és megszavazni.

 

Falus szerint a 74 ezer fő beoltását sem kellett volna külön meghirdetni, kampányszerűen beharangozni, hiszen miközben az hivatalosan elmaradt, több mint százezer embert más vakcinával beoltottak. A volt tiszti főorvos szerint, ez is a szervezetlenségre utal!

 

“Mi van az egészségügyi államtitkárral? Mi van az országos tiszti-főorvos helyettesével? Miért nem ők irányítják az oltást? Miért a közigazgatásban jártas György Istvánra bízták az irányítást? Ez a döntés az egész szakma számára sértés” – mondta a műsorban Falus Ferenc.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top