Politika

Már csak ez hiányzott: brutális drágulás jön tavasztól

Pestibulvar.hu

JELENTŐS MÉRTÉKBEN EMELKEDHET A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN A HÚS- ÉS TEJTERMÉKEK ÁRA






– közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel hétfőn.

 

Az áremelést a takarmányok világszerte tapasztalható, 30-50 százalékos drágulása okozhatja, ami az előállításon túl befolyásolhatja a feldolgozást is. Hozzájárulhat emellett az emelkedéshez az energiahordozók drágulása, valamint az afrikai sertéspestis és a baromfiinfluenza hatása is.

 

A NAK szerint az áremelkedés nem csupán a magyar fogyasztókat érintheti. Hasonló folyamatokat látni külföldön is, Németországban például már az elmúlt hónapokban is jelentősen nőttek az élőállat-árak.

De nemcsak az élelmiszerek ára növekszik, folytatódik az áremelés a benzinkutakon is. A hét közepén a benzin és a gázolaj átlaga is

BRUTTÓ 6-6 FORINTTAL EMELKEDIK LITERENKÉNT.







 

A 95-ös benzin átlagára 428, a gázolajé 435 forint lesz. Az eheti emelkedés zsinórban már a tizedik lesz az utóbbi hetekben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top